Setari Cookie-uri

Mega iahturile magnatilor: cele mai luxoase ambarcatiuni

Atunci cand te numesti Rupert Murdoch, Larry Ellison sau Paul Allen, esti dispus sa platesti oricat pentru a acosta zile la rand departe de agitatia lumii la bordul celor mai luxoase ambarcatiuni.

Paul Allen - Octopus

Octopus ocupa locul trei in topul celor mai mari pacheboturi, masurand 126 metri. Proiectat de catre designer-ul american Jonathan Quinn Barnett, originar din Seattle, bijuteria maritima in culorile alb si albastru se poate lauda, printre altele, cu o sala de cinema, un studio de inregistrari si cu o podea de sticla unde invitatii pot admira lumea subacvatica. Si asta nu e totul! Pachebotul mai este echipat cu barci diverse, dar si cu un submarin de zece persoane. Octopus a calatorit in acest an pe costa Africii de Sud, in Durban, in arhipelegul Zanzibar si in Canalul Suez in apropierea Maltei. Pretul acestui obiect de lux?? Paul Allen a cheltuit "doar" 254 de milioane de dolari.

Roman Abramovich - Pelorus

Pelorus este una din cele patru ambarcatiuni detinute de magnatul Abramovich, patronul echipei Chelsea. Nava masoara 115 m si a fost decorata de compania britanica Terence Disdale, din Surry, Marea Britanie. Exceptand dotarile de lux, se zvoneste ca hublourile gigantice ar fi rezistente la atacuri armate. Mai mult, se pare ca Pelorus ar beneficia si de un sistem de detectare a rachetelor si un echipaj pe masura, format numai din cei mai buni soldati care au activat in fortele speciale rusesti. In 2006, Pelorus a fost reperat pe coasta europeana, visitand orase ca Lübeck in Germania si Kristiansand in Norvegia.

Rupert Murdoch - Roseherty

Presedintele conglomeratului media News Corp, Robert Murdoch, se mandreste cu iahtul Roseherty, o frumusete de 56 metri lungime, construita de italienii de la Perini Navi si lansata chiar anul acesta. Atunci cand nu isi viziteaza rudele din Australia sau caminul luxos din Londra, Murdoch prefera sa-si petreaca timpul la bordul iahtului sau, care include un superb salon unde se poate servi masa, purtand semnatura francezului Christian Liaigre. Recent, nava a fost vazuta traversand Marea Adriatica, in portul Kotor din Muntenegru si la nord de Trieste, in Italia.

Tiger Woods - Privacy

Celebrul Tiger Woods si-a denumit iahtul dupa bunul sau cel mai de pret: intimitatea. In noiembrie 2004, furnizorul canadian al Privacy, Christensen Shipyards, a ales sa foloseasca in mod deliberat imagini ale vasului cotat la 30 milioane de dolari, pentru a-si promova produsele exceptionale in cataloage. Raspunsul?? Tiger a dat in judecata compania Christensen Shipyards pentru 50 de milioane de dolari, acuzand ca i-a fost invadata intimitatea. Insa ce face iahtul Privacy atat de special? Sa fie interiorul somptuos de marmura? Iahtul se poate lauda cu un lift de maxim trei persoane, o sala de fitness si un Jacuzzi de opt persoane.

Leslie Wexner - Limitless

Parintele celebrului brand international Victoria's Secret si presedintele Limited Brands, Leslie Wexner, a cumparat iahtul denumit apoi Limitless la scurt timp dupa lansarea acestuia, in 1997. Nava proiectata de Jon Bannenberg a beneficiat de design-ul propus de Francois Catroux, care a "captusit" interiorul fabulos cu 3.000 de metri patrati de lemn de tek din import si 15 tone de marmura. Interiorul ramane un secret, Wexner nepermitand niciodata fotografierea lui. Totusi, se stie despre existenta unei camere subacvatice, "dolphin cam", care transmite imagini in timp real pe ecranele plate TV montate in interiorul navei. Iahtul a fost observat recent acostand in insulele Mallorca.

Mohammed al-Fayed - Sokar

Pe acest vas de 30 de milioane de dolari si-a petrecut vacantele sub soarele Mediterannean cuplul Printesa Diana si fiul magnatului Mohammed al-Fayed, Dodi, inainte de tragicul accident din Paris, 1997. Detinatorul celui mai mare magazin de lux din Londra, celebrul Harrod's, Mohammed al-Fayed a decis sa isi vanda iahtul de 16 ani vechime contra sumei de 32 milioane de dolari. Daca doriti sa deveniti fericitul posesor al Sokar, trebuie sa stiti ca exteriorul navei apartine proiectantului Manfredi&Sforzi, in timp ce interiorul poarta semnatura Vittorio Cerruti!

Tom Perkins - Maltese Falcon

Mega-iahtul Maltese Falcon este cel mai mare iaht privat navigabil din lume, "corabia cu panze" atingand 88 metri in lungime. Pentru orice eventualitate, exista si doua motoare de 1.800 cai-putere. Mai mult, miliardarul Tom Perkins, investitor in companii de elita ca Google si Amazon, a dorit trei catarge impunatoare pentru nava sa, alcatuite din fibra de carbon si care pot propulsa gigantul in larg in doar sase minute! Recent vazut in golful St. Tropez, iahtul a costat fabuloasa suma de 100 milioane de dolari! Daca vreti sa va bucurati de luxul acestui iaht, Maltese Falcon poate fi inchiriat ca charter pentru doar 450.000 de dolari pe saptamana.

Wayne Huizinga - Floridian

Apartinand initial jucatorului de golf Greg Norman, nava de 70 de metri lungime a fost cumparata de compania Miami Dolphins and Florida Panthers, detinuta de magnatul H. Wayne Huizinga. Renovarea a costat milioane de dolari, incluzand o pista de aterizare si spatii extra pentru oaspeti. In 2007 vasul a ajuns in cele mai exotice locatii posibile, incepand cu Antilele Olandeze, Insulele Virgine pana la West Palm Beach si Bar Harbor in Maine, avansand spre Charlottetown Harbor de pe Insula Price Edward.

Un articol de Denisa Apostolu

Sursa: YourMoney.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.