Setari Cookie-uri

Mega iahturile magnatilor: cele mai luxoase ambarcatiuni

Atunci cand te numesti Rupert Murdoch, Larry Ellison sau Paul Allen, esti dispus sa platesti oricat pentru a acosta zile la rand departe de agitatia lumii la bordul celor mai luxoase ambarcatiuni.

Atunci cand te numesti Rupert Murdoch, Larry Ellison sau Paul Allen, esti dispus sa platesti oricat pentru a acosta zile la rand departe de agitatia lumii la bordul celor mai luxoase ambarcatiuni.

Acesti magnati detin unele din cele mai tehnologizate si avansate iahturi din lume, dotate cu pista de aterizare pentru elicoptere, sali de cinema, sistem de detectare a rachetelor si chiar studio de inregistrari. Pretul nu mai conteaza in cazul acestor adevarate palate plutitoare, ca de exemplu cel al presedintelui Oracle, Larry Ellison, care include un debarcader pregatit sa transporte chiar si un SUV. In fond, toate aceste "atractii" merita din plin.

Departe de a fi doar o atractie, iahturile miliardarilor sunt adevarate sisteme complexe, care necesita un echipaj numeros, bine pregatit, inclusiv un capitan. "Este nevoie de mult personal antrenat pentru a face totul, de la curatarea navei pana la servirea meselor", sustine Diane Bryne, redactor sef al publicatiei Power&Motoryacht.

Pe de alta parte , trebuie luate in calcul costurile de intretinere atunci cand se achizitioneaza o ambarcatiune."Regula este de a pune deoparte 10% din pretul navei cumparate in fiecare luna, doar pentru a mentine vasul in conditii excelente. Miliardarii pot 'arunca' peste 50 de milioane de dolari doar pentru a intra in posesia unui iacht sau pentru a construi unul", ne informeaza Bryne.

Pentru excentricii care se doresc proprietarii unui Octopus sau Pelorus, costurile se ridica la peste 100 milioane de dolari", declara Bryne, referindu-se la impunatoarele iahturi de vacanta ale mogulilor Paul Allen si Roman Abramovich. Cei doi miliardari detin cele mai impunatoare ambarcatiuni din top.

Octopus, apartinand lui Paul Allen, cofondator al Microsoft alaturi de Bill Gates, are rezervata o intreaga podea de sticla pentru admirarea faunei si vegetatiei marine, in timp ce nava Pelorus, detinuta de magnatul petrolului Abramovich, actualmente patron al echipei de fortbal engleze Chelsea, are un echipaj de nota zece, alcatuit din fosti comandori. Amandoi pluseaza in distractii: Allen se bucura de Festivalul de Film de la Cannes, Abramovich preferand sa-si distreze echipa de fotbal.

Asa cum ne-am fi asteptat, exista un interes obsesiv pentru urmarirea si fotografierea acestor splendide ambarcatiuni. Fie ca este vorba despre terenul de baschet aflat pe nava Rising Sun a miliardarului Larry Ellison sau de liftul de pe puntea iahtului Privacy apartinand lui Tiger Woods, "papparazzi" sunt mereu in cautarea unicitatii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.