Setari Cookie-uri

Redescoperirea chirpiciului

Chirpiciul, un material de constructie cu o traditie milenara in anumite zone ale globului, considerat azi materialul saracilor, prezinta o serie de avantaje in ceea ce priveste sanatatea ocupantilor si impactul asupra mediului inconjurator. Simone Swan, prin intermediul Fundatiei Chirpiciului s-a ocupat in ultimii 20 de ani de redescoperirea si promovarea acestui material uitat de-a lungul timpului.

Chirpiciul este un material reciclabil si nu necesita materiale straine. Proiectele Simonei Swan nu necesita materiale de fixare cum ar fi bitumul sau cimentul iar suprafetele exterioare sunt tencuite cu materiale pe baza de pamant.
Cercetarile efectuate in cadrul Fundatiei Adobe Alliance au demonstrat ca acoperisurile din chirpici sunt extrem de ieftine si ofera un grad ridicat de confort termic. Arcadele si cupolele din chirpici sunt construite fara a fi necesare materiale industriale si fara necesitatea unor grinzi sau cofraje de lemn, evitand astfel defrisarile. Procesul de constructie nu este complicat si nu necesita echipamente speciale.
Cladirile realizate de Simone Swan sunt construite in total respect fata de mediul inconjurator, fiind realizate in totalitate din materiale pe baza de lut si incorporand in acelasi timp surse de energie regenerabila precum panouri solare si mori de vant.
Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.