Setari Cookie-uri

Centrul cultural, loc al comunitatii

Centrul cultural trebuie sa fie un spatiu pe care publicul sa-l simta aproape, un spatiu care sa fie similar cu notiunea de acasa, un spatiu in care arta si cultura sa nu fie un ecran compact intre om si lumea sensibila ci un spatiu care identifica cultura cu modul de viata, aceasta devenind transparenta.

In anul 1970, a fost lansata o competie internationala pentru proiectarea unui centru artistic, ce urma sa cuprinda o biblioteca, un muzeu de arta moderna, un centru pentru design industrial si un centru de cercetare muzicologica.
Competitia ce a atras 681 de proiecte, a fost castigata de echipa Piano - Rogers, ce si-au descris propunerea ca fiind un centru viu al informatiei, divertismentului si culturii. Cladirea este destinata tuturor oamenilor, celor tineri si batrani, bogati si saraci, indiferent de credinta si nationalitate - o combinatie intre Times Square din New York si British Museum din Londra. Centrul Pompidou este un loc dinamic de intalnire, cu activitati flexibile, fiind un centru al oamenilor si comunicarii.

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.