Setari Cookie-uri

Sistemul de ventilatie - solutia simpla pentru un aer interior sanatos

Rolul unui sistem de ventilatie profesional este de a inlocui permanent aerul viciat din cladire cu aer filtrat, proaspat si curat de afara.

2. Sistemul de tubulaturi circulare
Tubulaturile de ventilatie reprezinta elementele de legatura intre grile, difuzoare etc. si ventilator sau minicentrala de ventilatie. Piesele speciale ale sistemului de tubulaturi (folosite in special la schimbarea de directie a traseului sistemului, in functie de arhitectura cladirii) sunt prevazute cu o garnitura dubla de cauciuc, pentru a asigura un grad maxim de etansare si deci, pierderi minime de aer si distributia corecta a aerului in incaperi.
Pentru realizarea sistemului de ventilatie este de preferat a se folosi un sistem circular datorita avantajelor multiple in functionare, datorita pierderilor mici de aer si energie consumata de la ventilator. In montaj, piesele componente se imbina dintr-o singura operatie si nu mai sunt necesare materiale suplimentare de etansare. Din punctul de vedere al intretinerii, sistemul circular nu are, evident, colturi ascutite in care sa se stranga praful, fiind astfel usor de curatat si necompromitand calitatea aerului introdus. Iar in ceea ce priveste costurile totale, sistemul circular reduce cu pana la 25% valoarea investitiei in tubulatura, elemente de suspendare si izolatie.
3. Elemente de vehiculare a aerului - Ventilatoare si minicentrale de ventilatie
Agregatele de antrenare a aerului permit introducerea aerului proaspat si/sau evacuarea celui viciat. Ele mai au insa niste caracteristici: filtreaza aerul, il incalzesc in timpul iernii (cu energie electrica sau cu apa calda) si asigura recuperare de energie. Aceste agregate se monteaza ascuns in plafoanele false sau in poduri.
Asadar, sistemele de tubulaturi de ventilatie si accesoriile pentru distributia aerului sunt solutia sigura de care avem nevoie, atat pentru aerul curat, cat si pentru economisirea de energie. Mai mult, aceasta solutie poate fi silentioasa, estetica si adaptata caracteristicilor oricarei cladiri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.