Setari Cookie-uri

Sistemul de ventilatie - solutia simpla pentru un aer interior sanatos

Rolul unui sistem de ventilatie profesional este de a inlocui permanent aerul viciat din cladire cu aer filtrat, proaspat si curat de afara.

Calitatea aerului din cladirile in care lucram, locuim, invatam sau ne petrecem timpul liber este un factor foarte important pentru confortul si santatea noastra. Specialistii in domeniul studiului mediului inconjurator au aratat recent ca circa 50% din toate problemele noastre de sanatate sunt cauzate sau favorizate de poluarea aerului interior. Rolul unui sistem de ventilatie profesional este de a inlocui permanent aerul viciat din cladire cu aer filtrat, proaspat si curat de afara. Se evita astfel dezvoltarea de microorganisme daunatoare sanatatii, stiut fiind faptul ca aerul din interior este incarcat cu umiditate, praf, mirosuri si alti poluanti.
In plus, reimprospatarea permanenta a aerului va impiedica acumularile de umiditate care deterioreaza elementele de constructie si tamplarie ale cladirilor. Mai mult, un sistem modern de ventilatie va refolosi toata caldura aerului evacuat pentru preincalzirea aerului proaspat ce va fi introdus, obtinand astfel economii de energie substantiale, nu va crea senzatie de curent sau disconfort din cauza zgomotului. Avem, asadar, motive serioase pentru care, cu ajutorul unui sistem profesional de ventilatie, sa ne asiguram un climat interior sanatos. Aceste sisteme se potrivesc oricarui spatiu in care noi si familiile noastre ne petrecem timpul: acasa, la birou, in scoli si in gradinite, in restaurante, magazine, hoteluri etc.
Sa vorbim pe scurt si despre componenta sistemului de ventilatie, care, de altfel, este foarte simpla. Daca ne gandim ca trebuie sa aducem aer de afara pana in cladire, putem intui si elementele care sa ne ajute sa facem acest lucru:
1. Elemente terminale de introducere si evacuare a aerului - difuzoare de tavan, grile, valve de evacuare si de aer proaspat.
2. Sistemul de tubulaturi circulare etanse cu garnitura dubla de cauciuc.
3. Elementele ce asigura vehicularea aerului – ventilatoare si minicentrale de ventilatie.
1. Elemente terminale de introducere si evacuare a aerului (grile, difuzoare de tavan, valve de evacuare si de aer proaspat)
Introducerea si evacuarea aerului, precum si realizarea parametrilor de confort (nivel de zgomot, viteza aerului), se realizeaza cu ajutorul elementelor terminale de introducere si evacuare. Acestea reprezinta singura parte vizibila a sistemului de ventilatie, fiind si componentele cu cea mai mare importanta estetica. Culorile si tipodimensiunile sunt dintre cele mai variate, utilizatorul avand posibilitatea sa aleaga in functie de arhitectura spatiului propriu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.