Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

In acest articol am ales sa va prezentam unul dintre cele mai reusite proiecte pentru Expozitia Mondiala ce va avea loc in anul 2010 la Shanghai.
Proiectul pavilionului Emiratelor Arabe Unite, semnat de Foster + Partners este unul cat se poate de inovator. Inspirandu-se din forma dunelor de nisip, pavilionul face referire la aceasta trasatura simbolica a peisajului desertului, impartasita de toate cele 7 emirate.
Peisajul si clima Emiratelor Arabe Unite fac parte integranta din cultura locala. Asemenea unei dune de nisip, pavilionul se infatiseaza sub o forma texturata si dura pe latura ce trebuie sa faca fata fortei vantului si neteda pe cealalta parte. Elevatia de nord este mai poroasa pentru a permite patrunderea luminii naturale in timp ce elevatia sudica prezinta o fatada solida pentru a micsora nivelul de lumina. Un invelis din otel inoxidabil, tratat in asa fel incat sa para auriu, cuprinde carcasa asemenatoare unei bijuterii.
Structura consta intr-un grilaj triunghiular realizat din panouri de otel inoxidabil, legate prin noduri ajustabile, ce permit demontarea pavilionul si construirea rapida a acestuia. Varful constructiei se ridica la inaltimea de 20 de metri iar intrarea se face prin intermediul unei deschideri vitrate situate la baza. Lumina patrunde in centrul de afaceri si in zona VIP a pavilionului prin intermediul unor fasii verticale vitrate, prin care pavilionul este iluminat dinspre interior spre exterior in timpul noptii.
Cu o capacitate de 450 de persoane si cuprinzand 3000 de metri patrati de spatii expozitionale, pavilionul este una dintre cele mai mari structuri ce vor fi construite pentru Expozitia Mondiala din Sanghai, subliniind in acelasi timp atitudinea ecologica a Emiratelor Arabe Unite. Oferind un raspuns temei expozitiei “Orase mai bune, vieti mai bune”, pavilionul va prezenta proiecte precum "Initiativa Masdar", o noua comunitate in Abu Dhabi, de 6 milioane de metri patrati cu 0 emisii de carbon, ce isi propune sa devina un centru pentru dezvoltarea noilor concepte legate de producerea energiei.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: