Setari Cookie-uri

Interviu eco cu arhitectul Calin Negoescu

Interviu legat de principiile arhitecturii ecologice cu Calin Negoescu, arhitect Westfourth Arhitecture.

5. Designul spatiilor interioare va permite patrunderea luminii naturale?
Conceptul ales pentru constructia turnurilor este unul inovator. Proiectul Asmita este unic pe piata romaneasca nu numai prin faptul ca are in componenta sa cea mai inalta cladire rezidentiala din Bucuresti, dar si prin arhitectura deosebita cu balcoane imbracate in panouri de sticla. In plus, ca o noutate, apartamentele de la ultimele etaje din fiecare turn vor fi cu totul deosebite. Penthouse-urile vor fi dotate cu pereti mari de sticla, permitand astfel patrunderea luminii naturale de-a lungul intregii zile si oferind vederi panoramice asupra orasului.
6. Cum este ventilatia? Faciliteaza economisirea de energie?
In general in cazul locuintelor ventilatia este naturala, cu exceptia incaperilor sanitare si a sistemelor de incendiu.
7. Dar sistemul termic?
Sistemul termic inseamna incalzire, dar si conditionare. Personal cred ca se va porni foarte rar aerul conditionat, datorita balcoanelor continue. Acestea au o importanta deosebita pentru protejarea mediului tocmai prin faptul ca vara umbresc ferestrele si in general fatada, determinand viitorii locatari sa foloseasca foarte rar aerul conditionat. De asemenea in lunile de iarna cand unghiul de incidenta al razelor solare este mult mai inclinat, dispozitia balcoanelor lasa soarele sa intre in locuinta si s-o incalzeasca, prin efect de sera, economisindu-se astfel mai multa energie.
8. Se vor amenaja spatii verzi intre cladiri?
Spatiul verde are o importanta deosebita nu numai pentru ca reprezinta spaţiul ambiental si de recreere al complexului rezidential, dar mai ales pentru ca reduce impactul creat de poluarea din Bucuresti. De aceea, arhitectura turnurilor este in stransa comunicare cu amenajarea spaţiilor din jur. Asmita va crea spatii verzi si locuri de joaca pentru ambele faze ale proiectului, incurajand efectele benefice ale vegetatiei, intr-o zona a Bucurestiului in care sunt construite numeroase cladiri de beton.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.