Setari Cookie-uri

Autorizarea modificarilor din apartamente

Conform legislatiei in vigoare lucrarile de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora necesita autorizatie de construire.

Conform legislatiei in vigoare lucrarile de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora necesita autorizatie de construire. Acest lucru se refera inclusiv la lucrarile de inchidere a balconului, ridicarea unor noi pereti sau daramarea unora existenti, cu conditia ca acestia sa nu fie pereti de rezistenta.
Legat de aceasta problema, s-a deschis un topic in cadrul Forumului Condo si am decis sa va prezentam unele dintre cele mai interesante comentarii.
Coradzi este utilizatorul care deschide acest subiect. “Am si eu o intrebare daca cineva are vreo idee... Un vecin de al meu a facut o modificare in apartamentul de 4 camere, in sensul ca l-a impartit in doua, a facut inca o intrare separata , fara a cere in prealabil acordul vecinilor. Blocul este din 1977 si ma tem ca la un moment dat sa nu se prabuseasca, pentru ca mai nou si alti vecini, proprietari de apartamente cu 4 camere vor sa faca acelasi lucru.... Nu ca m-ar deranja, ci doar ma gandesc la siguranta noastra, a celorlalti vecini."
Buradami considera ca “trebuie sa vezi daca are proiect autorizat. Daca nu, te duci si sesizezi la Inspectoratul in Constructii. Pe mine m-ar deranja, si consider ca ar trebui sa ceara acordul vecinilor, ca a practicat un nou acces in spatiul comun. In procesul de autorizare ai foarte mari sanse sa iti ceara acordul vecinilor. Tot pentru autorizare trebuie sa faci contract cu o firma de salubritate, ca sa colecteze molozul produs.”

Citește și:

Cornelia_leia adauga unele lamuriri: “Toate modificarile din apartament se pot executa doar dupa obtinerea Autorizatiei de Construire, exceptia o constituie inlocuirea tamplariei cu alta de aceleasi dimensiuni, reparatii sau zugravirea, acest lucru fiind impus de Legea 50/1991 (cu modificarile si completarile ulterioare). Orice reclamatie, referitoare la constructiile existente sau in executie, in care se pune problema autorizarii sau neautorizarii se fac la primarie. In cazul unui raspuns ce nu va multumeste se ajunge cu reclamatia la Inspectoratul in Constructii. (Nu uitati sa anexati si raspunsul de la Primarie)"

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.