Setari Cookie-uri

Regie proprie sau antrepriza? Discutii pe Forum

Daca ti-ai propus sa construiesti o casa alege mai intai modul in care vei proceda: regie proprie sau antrepriza. Afla din parerile membrilor comunitatii care varianta este mai potrivita pentru tine.

Inspectoratului de Stat in Constructii in cadrul proiectului - Codului Constructiilor - face, imposibila realizarea celei mai bune parti dintre lucrarile de construire a unei case in regie proprie. Este permisa in regie proprie, numai executia lucrarilor marunte, de instalatii sau amenajari. Documentul nu interzice regia proprie in constructii, dar ridica suficient de multe cerinte referitoare la calitatea lucrarilor, a materialelor, garantia acordata de constructor, oricare ar fi aceasta, asigurarea fortei de munca, astfel incat efectul final este o restrangere drastica a posibilitatii de a construi in regie proprie.
Inainte de a aborda modul de executie al lucrarii trebuie sa va documentati temeinic. Lipsa de informatie va va costa mult. Succes !"
Cornelia_leia vine cu o completare: "Najurb...firmele de constructii sunt cele ce trebuie sa aiba RTE (responsabil tehnic cu executia). RTE nu intra in obligatia beneficiarului (investitorului). Investitorul este obligat sa aiba un diriginte de santier . Atat dirigintele de santier cat si RTE trebuie sa fie autorizati de ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii), ca urmare verificati daca sunt autorizati. Pentru lamuriri se poate studia Legea 10/1995 - privind calitatea in constructii, actualizata in 12.05.2007. A se vedea art.21 respectiv art.23."
In situatia in care nu esti de acord cu anumite pareri sau ai ceva de adaugat te invitam pe Forum sa participi la aceasta discutie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.