Casele prefabricate, un lux comod

Casele prefabricate, un lux comod

Casele prefabricate sunt o solutie foarte buna pentru unele persoane, comoda si uneori chiar mai ieftina decat constructiile clasice.

Lipsa de timp, comoditatea sau chiar moda isi pun amprenta si in domeniul constructiilor. Noi trenduri arhitecturale se pare ca se contureaza usor, usor si la noi. Casele prefabricate sunt o solutie foarte buna pentru unele persoane, comoda si uneori chiar mai ieftina decat constructiile clasice.

Pentru a cumpara o astfel de casa, pe langa bani, ai nevoie doar de teren. In general, firmele romanesti dar si din strainatate care produc case prefabricate iti pun la dispozitie machete ale produselor lor si pe baza acestora iti ramane sa betonezi fundatia.

Contra a minimum 30.000 de euro poti avea o casa prefabricata in conditiile in care ai deja un teren, urmand sa betonezi si platform pe care va sta casa ta.

Multi dintre noi sunt tentati sa spuna ca aceasta varianta nu se compara cu o casa adevarata, in schimb producatorii de case prefabricate sustin nu numai ca acestea sunt mai sigure si mai ieftine, dar sunt si mult mai durabile.

Producatorii germani de case prefabricate ofera garantii pe viata asupra constructiilor pe care ei le monteaza. Mai mult, in pretul final sunt incluse transportul si montarea. Astfel, dupa ce semnezi un contract si achiti casa, acestia aduc “componentele" locuintei la locul unde va urma sa fie amplasata si isi rezerva un interval de doar 6 zile pentru a o ridica si a o pune in functiune.

Pentru ca totul sa mearga in conditii optime, cumparatorul unei case prefabricate trebuie sa discute cu producatorul pentru a stabili unde vor fi amplasate prizele, teveile si toate celelalte componente ale instalatiilor.

Dupa stabilirea detaliilor "tehnice" constructorii “fabrica” peretii casei cu tot cu instalatia electrica sau cea sanitara incorporata, scutind astfel timp pretios. In general, casele prefabricate sunt in mare parte construite din lemn, iar peretii din interior pot fi izolati cu placi de rigips, apoi vopsiti. Alta varianta ar mai fi o combinatie intre lemn si sticla si desi aceasta este mai scumpa, este mult mai aratoasa.

Pretul unei case prefabricate din lemn si sticla, in care se includ transportul si montarea, pentru 1.000 de mp costa in jur de 500.000 de euro. Pentru o casa prefabricata, de o suprafata totala de 200 de mp, cu transport si montare incluse, vei plati in jur de 300.000 de euro.

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri