Setari Cookie-uri

Termoizolarea locuintei

Izolarea termica a locuintei este o parte esentiala a sistemului de incalzire si racire. Aceasta creste nivelul de confort si reduce cheltuielile, in anumite situatii, chiar cu pana la 50 %.

Vata minerala este un material izolator foarte eficient si flexibil ce este compatibil cu foarte multe lucrari efectuate in aproape orice zona din casa, incepand cu pardoseala si terminand cu acoperisurile mansardate. Datorita flexibilitatii si densitatii materialului, acest tip de izolatie nu este doar termica ci si fonica.
Izolarea interioara
Acest tip de izolare prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. Printre avantaje se numara faptul ca ea se poate realiza la orice etaj, fara niciun factor de risc. Insa, izolarea interioara reduce suprafata incaperilor, nu corecteaza inclinatiile peretilor iar suprafata rezultata nu este una foarte rezistenta.
Izolarea exterioara
Izolarea prin exterior este binevenita pentru cei care locuiesc la casa sau la parterul unui bloc, deoarece in acest caz nu mai exista problema pierderii celor cativa centimetri si nu este necesara curatenia generala de la sfarsitul lucrarii.
Izolarea peretilor exteriori se realizeaza prin placarea cu placi de polistiren expandat, disponibil in diferite grosimi, ce se acopera cu tencuiala de mortar.
Avantajele termoizolarii
Avantajele izolarii peretilor exteriori ai locuintei tale consta in economia de energie. Aproximativ 35% din caldura unei incaperi se pierde prin peretii exteriori, acest lucru implicand costuri mai ridicate pentru incalzire. Investitia pe care o necesita o asemenea izolare, cu toate ca este una considerabila, se va amortiza in timp.
Dezavantajele termoizolarii
Dezavantajele legate de termoizolatia casei se refera la calitatea slaba a lucrarii si la aparitia condensului. Incapacitatea de a taia si potrivi materialul termoizolant in toate spatiile unde doresti sa reduci transferul de caldura, reduce eficienta intregii lucrari.
In ceea ce priveste condensul, acesta poate fi prevenit. Atunci cand isi face aparitia in interiorul unui perete izolat termic, termoizolatia devine uda si vopseaua de la exterior incepe sa se exfolieze. Pentru a evita astfel de probleme este indicat sa folosesti un material ce actioneaza ca o bariera de vapori, cu scopul de a impiedica apa sa produca condens, patrunzand astfel in ziduri sau acoperis.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.