Setari Cookie-uri

Termoizolarea locuintei

Izolarea termica a locuintei este o parte esentiala a sistemului de incalzire si racire. Aceasta creste nivelul de confort si reduce cheltuielile, in anumite situatii, chiar cu pana la 50 %.

Izolarea termica a locuintei este o parte esentiala a sistemului de incalzire si racire. Aceasta creste nivelul de confort si reduce cheltuielile, in anumite situatii, chiar cu pana la 50 %.
Termoizolarea casei se impune indiferent de anotimp, iar tu te vei bucura de un confort sporit chiar daca afara temperaturile sunt prea crescute sau prea scazute.
Cu toate ca reabilitarea termica este o investitie destul de considerabila din punct de vedere financiar, in timp se va dovedi foarte avantajoasa.
Izolatia termica trebuie sa se realizeze pe toate partile importante ale casei, si in concordanta cu gradul pierderilor de caldura. Astfel, acoperisul necesita cea mai buna izolare, urmand peretii si intr-un final pardoseala, care are nevoie de un grad de izolare mai scazut.
Izolarea unei locuinte trebuie inceputa de la peretii exterior. Desigur, daca locuiesti la bloc, la un etaj superior, izolarea peretilor este posibila si din interior.
Indiferent de modalitatea prin care vei alege sa iti izolezi peretii locuintei, pentru ca rezultatul sa fie unul optim, este necesar sa iei in calcul si inlocuirea ferestrelor cu unele cu rupere termica.
Termoizolarea cu polistiren
Avantaje
Termoizolarea unei locuinte cu polistiren prezinta anumite avantaje deosebit de importante. Prin intermediul acestui material are loc cresterea eficienta a termoizolarii peretilor si eliminarea puntilor termice. Placile de polistiren au o greutate redusa care nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii. Polistirenul permite refacerea fatadei si pastrarea detaliilor arhitecturale si ofera posibilitatea mascarii eventualelor fisuri ale peretilor.
Polistirenul poate fi expandat sau extrudat
Polistirenul expandat are diferite densitati si este fololist pentru izolarea termica a peretilor in timp ce polistirenul extrudat (cu o densitate mai ridicata) este folosit cu precadere la izolarea termica a peretilor fundatiilor si a pardoselilor. Cel din urma, avand o densitate mai mare are si rezistenta marita si se poate turna sapa si se poate fixa parchet deasupra acestuia.
Termoizolarea cu vata minerala
Avantaje
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.