Setari Cookie-uri

Fosa septica – solutie pentru zonele lipsite de canalizare

Tot mai multe persoane cauta sa se refugieze din marile orase, indreptandu-se spre zonele rurale.

Tot mai multe persoane cauta sa se refugieze din marile orase, indreptandu-se spre zonele rurale. Majoritatea celor ce s-au saturat sa locuiasca in micile apartamente de bloc doresc sa-si construiasca o casa, insa, posibilitatea de a face acest lucru in interiorul zonei urbane, depaseste bugetul celor mai multi. Astfel, construirea unei case, intr-o zona rurala nu foarte indepartata de oras, devine solutia cea mai potrivita.
Primul lucru in acest proces este cautarea unui teren. Insa, vei putea intampina probleme atunci cand vei realiza faptul ca majoritatea zonelor rurale nu beneficiaza de canalizare comunitara.
Neavand canalizare unde sa poate fi colectate apele reziduale, nu iti vei putea instala apa in casa. Iar daca instalarea apei nu este posibila, atunci nu vei putea monta nici wc in casa. Pentru a nu trebui sa iti amenajezi un wc tip hazna sapat in curte, si pentru a putea beneficia de confortul unei bai interioare, iti prezentam alternativa la canalizarea comunitara, fosa septica, impreuna cu caracteristicile acesteia.
Caracteristici
Fosele septice sunt rezervoare etanse subterane care colecteaza totalitatea apelor menajere produse in gospodarii. Fosa septica asigura lichefierea partiala a materiilor poluante concentrate in apele reziduale si, totodata, asigura retinerea materiilor solide si a deseurilor plutitoare.
Apele care se emit din fosa septica nu sunt pure, fosa neasigurand decat o pretratare a acestora, germenii patogeni fiind retinuti doar in proportie de 90 la suta. Insa, s-a dovedit ca apa eliberata de catre fosa este mai curata decat cea din unele lacuri.
Constructia fosei septice
Constructia si intretinerea unei fose septice presupune o mana de lucru calificata. Realizarea se face prin executie pe loc sau din prefabricate.
Fosa septica nu se monteaza oriunde si oricum. Intai de toate vei avea nevoie de avizele ce reglementeaza instalarea foselor: cerificat de urbanism si autorizatie de construire. Acestea nu se pot obtine decat daca modelul de fosa septica are un agrement de mediu si o agrementare tehnica.
Apoi va trebui sa alegi locul de realizare a fosei, care trebuie sa fie in apropierea casei, la o distanta ce sa nu depaseasca 20-30 m, si in avalul oricarei surse de apa. Trebuie sa ai in vedere faptul ca amplasamentul trebuie sa fie favorabil operatiei de vidanjare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.