Setari Cookie-uri

Arhitectura minimalista

Mies van der Rohe a spus: “ mai putin inseamna mai mult”, pentru a defini simplicitatea creatiilor sale.

Lumina este una dintre principalele aspecte ale minimalismului, in arhitectura cat si in designul interior. Lumina directa, indirecta ,difuza, puncte de lumina care pot mari spatiul, acoperi un zid, reflecta culorile, lumina anumite obiecte de mibilier sau accentua un anumit traseu. Este foarte interesant de observat ca prin utilizarea filtrelor de lumina, materialelor foarte deschise ,sticla translucida, sau luminii difuze, obiectele par sa sfideze legile gravitatiei. Materialele translucide au mai degraba abilitatea de a sugera contururile decat de a ni le arata. Lumina care patrunde prin acestea estompeaza muchiile obiectelor, facandu-le sa arate de parca s-ar dizolva in spatiu. Panourile din lemn laminat au efect similar. Aparent solide de la distanta, pot fi modelate in foarte multe modalitati fara a strica aspectul final al suprafetei, fiind armonizat de lumina filtrata.

Exista si dezavantaje al acestui stil; designerii de locuinte minimaliste vor trebui sa-si perfectioneze utilitatile electrice si de tratare a apei deoarece pot deteriora fatadele sau interioarele imobilelor. In termini mai simplii, in designul minimalist spatiul acordat sistemelor de instalatii este mult mai redus. Daca avem nevoie de caldura putem folosi un boiler sau o centrala, in acest caz arhitectul va avea o provocare, de a folosi instalatiile sanitare intr-un mod placut fara a deteriora liniile armonioase cu toate ca acestea sunt greu de inchis in acest caz. Cu alte cuvinte arhitectul va trebui sa cada de comun acord cu firma de instalatii si clientul in acelas timp.

Speram ca v-am incantat cu acest curent desavarsit si inovator. Nu ramane decat sa sunati un designer cunoscut si sa va decorati casa intr-un stil modern, minimalist.

Un articol de Damian Alexandru
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.