Setari Cookie-uri

Etapele principale in constructia unei case!

Foarte multi oameni doresc sa-si construiasca o casa. Visul de a te muta de la bloc la casa, de a-ti petrece timpul liber, alaturi de familie si prieteni, intr-o gradina cat de mica, incurajeaza tot mai multe persoane sa faca sacrificii si compromisuri pentru a se bucura de aceasta dorinta.

In timp ce realizati aceasta prima etapa, puteti cauta un teren potrivit (in cazul in care nu aveti sau nu ati gasit deja unul) pentru viitoarea voastra locuinta. Nici aici nu este cazul sa va grabiti. Fie cautati singuri, cu ajutorul rudelor sau cunostintelor, fie apelati la un agent imobiliar. Decizie este a voastra si hotarati in functie de timpul pe care il aveti. In aceasta privinta, trebuie sa va sfatuim sa optati pentru un lot de teren dotat cu toate necesitatile destinate unui trai decent. Desi costurile sunt putin mai mari in acest caz, va asiguram ca investitia va merita efortul deoarece, pentru a-ti aduce singur utilitatile “la scara”, ai nevoie de multe aprobari, de timp si de bani. Asa ca, nu te grabi sa-ti cumperi un teren in camp doar pentru ca este foarte ieftin si pentru ca te vei ocupa tu, in timp, de toate utilitatile.
Vei avea mari surprize financiare asa ca mai bine cumparati un teren “la strada” unde sa aveti gaze, apa, lumina, canalizare etc. Desi nu par foarte importante, daca veti tine cont de aceste sfaturi veti avea de castigat pe viitor.
Dupa ce intrati in posesia creditului bancar puteti discuta cu arhitectul in cauza pentru realizarea proiectului de arhitectura. Trebuie sa gasiti un cabinet de arhitectura care sa se ocupe si de obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare. Desi suma va fi mai mare, veti fi scutiti voi de numeroase drumuri la primaria respectiva etc. Rezolvand si aceste probleme, care vor dura cateva luni, nu va ramane decat sa incheiati contractul cu firma de constructii si sa demarati lucrarile.
Odata inceput santierul, totul trebuie sa decurga conform proiectului in cauza. Ideal ar fi sa angajati si un diriginte de santier care sa supravegheze constructia casei in locul vostru. In cazul in care doriti sa faceti personal aceast lucru, asigurati-va ca aveti suficient timp pentru a vizita santierul cel putin o data pe zi.
Desi este un proces extrem de greu si de costisitor, constructia unei locuinte aduce satisfactii imense proprietarilor ei. Acest lucru se intampla doar daca este realizata “ca la carte”. Succes!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.