Setari Cookie-uri

Etapele principale in constructia unei case!

Foarte multi oameni doresc sa-si construiasca o casa. Visul de a te muta de la bloc la casa, de a-ti petrece timpul liber, alaturi de familie si prieteni, intr-o gradina cat de mica, incurajeaza tot mai multe persoane sa faca sacrificii si compromisuri pentru a se bucura de aceasta dorinta.

Foarte multi oameni doresc sa-si construiasca o casa. Visul de a te muta de la bloc la casa, de a-ti petrece timpul liber, alaturi de familie si prieteni, intr-o gradina cat de mica, incurajeaza tot mai multe persoane sa faca sacrificii si compromisuri pentru a se bucura de aceasta dorinta. Din pacate, acest vis atrage dupa sine si multa teama, probleme si dificultati. Din acest motiv sunt foarte putini oameni care incearca si care risca sa faca un imprumut foarte mare la banca, care se mobilizeaza si pornesc pe acest drum cu optimismul si speranta ca vor reusi sa se bucure de propria lor locuinta inconjurata de o gradina plina cu flori.
Prima problema pe care o intampinam este cea financiara. Indiferent ca aveti sau nu terenul pentru casa, indiferent ca alegeti varianta regie proprie sau ca aveti un prieten arhitect, suma de bani necesara pentru constructia unei locuinte va fi destul de mare deoarece investitia in materialele de constructie este cu aproximativ 200% mai mult decat pretul pe manopera si proiectul de arhitectura. Cu alte cuvinte, chiar daca economisiti in anumite aspecte tot veti avea cheltuieli mari.
Aceasta problema se poate solutiona realizand un credit la banca. Desi este foarte greu sa optezi pentru aceasta varianta, daca iti doresti cu adevarat o casa, vei face acest prim pas. Insa, inainte de a alege o anumita suma de bani, trebuie sa sti aproximativ cat te va costa constructia unei locuinte. Discuta cu un arhitect, un constructor si o agentie imobiliara (in cazul in care ai nevoie si de un teren). Explica fiecarui specialist in parte ce casa vrei sa iti construiesti, cu ce dotari, in ce stil, ce fel de compartimentari iti doresti etc si ce suma ai fi dispus sa investesti. In functie de dorintele tale, specialistii iti vor face un calcul, pe etape, iar tu vei sti ce suma sa imprumuti de la banca. Nu uita sa adaugi un anumit procent si pentru cheltuieli neprevazute.
Studiaza mai multe oferte de credite bancare, fa-ti calcule si sfatuiestete cu intreaga familie. Un credit se realizeaza pe foarte multi ani si nu este cazul sa risti in aceasta situatie. Iar apoi, daca tot alegi aceasta optiune macar sa reusesti sa-ti termini de construit si de amenajat casa cu suma imprumutata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.