Setari Cookie-uri

Sa construim sau nu in regie proprie?

Exista foarte multe locuinte, la ora actuala in Romania, construite in regie proprie. Regia proprie reprezinta constructia unei case pe etape, fiecare etapa fiind realizata de diverse echipe de muncitori, viitorul proprietar fiind cel care supravegheaza lucrarile si asigura tot necesarul de materiale.

Exista foarte multe locuinte, la ora actuala in Romania, construite in regie proprie. Regia proprie reprezinta constructia unei case pe etape, fiecare etapa fiind realizata de diverse echipe de muncitori, viitorul proprietar fiind cel care supravegheaza lucrarile si asigura tot necesarul de materiale. Foarte multi oameni adopta aceasta varianta deoarece sunt ferm convinsi ca este cea mai ieftina solutie pentru a-ti construi o locuinta. Constructia in regie proprie nu implica contractarea unei firme de constructii si nici plata unei sume de bani bine stabilita, care de cele mai multe ori pare extrem de mare si neinteleasa de viitorii proprietari.
Un alt motiv pentru care se alege aceasta varianta este neincrederea si miturile existente despre seriozitatea firmelor de constructiilor si a specialistilor. Foarte multe persoane nu stiu exact cu ce se ocupa o firma de constructii, care-i sunt responsabilitatile si cheltuielile. Necunoscand aceste aspecte, viitori proprietari se lasa prinsi in “capcana preturilor mici” si iau decizia de a-si cunstrui singuri locuinta, avand senzatia ca cel mai bun lucru este cel facut cu mana lor.
In plus, foarte multi dintre ei - in mod special cei care sunt la prima experienta de acest tip, nu stiu cat timp trebuie sa investeasca si ce probleme pot sa apara fie pe parcursul lucrarilor, fie dupa constructia casei.
Intr-adevar este foarte important sa fim zilnic pe santier, sa supraveghem lucrarile noi insine, sa stim foarte detaliat tot ceea ce se intampla si sa luam cele mai bune decizii cu ajutorul arhitectului si al dirigintelui de santier. Insa, in momntul in care ne construim casa in regie proprie tot ceea ce se intampla pe santierul in cauza nu va fi garantat de nimeni ci voi veti fi singurii responsabili atat pentru eventualele probleme cat si pentru succesul materializarii visului vostru.
Cu alte cuvinte, voi veti fi atat diriginte de santier cat si responsabil de achizitionarea si transportarea materialelor necesare constructiei. Altfel spus, daca luati aceasta decizie si daca vreti sa ridicati casa la rosu intr-un tip destul de real ar fi bine sa va luati concediu si sa amanati orice excursie programata. Chiar daca echipa de mesteri pe care o alegeti este foarte buna, noi va sfatuim sa va implicati foarte mult personal deoarece constructia unei case nu este o gluma sau o joaca, este o investitie foarte mare si serioasa. Desi cel mai important aspect care conduce catre aceasta decizie este suma de bani implicata, trebuie sa specificam faptul ca, de cele mai multe ori, este mult mai avantajos, din punct de vedere financiar, sa-ti construiesti casa cu ajutorul unei firme de constructii decat in regie proprie. Aproape in 90 % din cazurile constructiilor realizate in regie proprie, suma de bani care se stabileste la inceputul santierului se schimba pe parcurs in defavoarea beneficiarului. Apar tot felul de cheltuieli pe care, viitorii proprietari, trebuie sa le achite si sa se complaca situatiei pentru a nu ramane fara mesteri pe santier.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.