Setari Cookie-uri

Cum alegem firma de constructii!

Dorim sa ne construim o casa si facem un efort financiar foarte mare. Cel mai rau lucru care ni se poate intampla, este acela de a gasi o firma de constructii “fantoma” care sa ne ia banii si apoi sa dispara de pe santier. Sau ni se poate intampla sa contractam o firma cu renume si prestigiu si aceasta sa ne construiasca casa foarte prost (pereti strambi, polistiren care sa se desprinda a doua zi si multe alte aspect care se intampla foarte des in Romania). Exista oare solutii pentru a verifica si a alege o firma de constructii serioasa? Da, exista solutii pentru aceste aspect deoarece, in Romania, in ca mai exista firme de constructii care isi fac treaba foarte bine si cu atentie! Trebuie doar sa cautam bine!

Alte lucruri pe care trebuie sa le verificati in legatura cu firma de constructii sunt legate de numarul de meseriasi pe care il are. Orice firma de constructii trebuie sa aibe cativa fierari specializati, tamplari, zidari profesionisti etc. Un alt aspect este reprezentat de modul in care, o firma de constructii, primeste pretul pe manopera. Aceasta trebuie sa va explice detaliat felul in care realizeaza calculele, pentru ce activitati cer suma in cauza si modul in care se va lucra conform proiectului. Inainte de a incheia o intelegere cu meseriasii respectivi trebuie sa purtati cateva discutii serioase, cu proiectul viitoarei locuinte in fata. Un constructor bun va reusi sa va explice toate nelamuririle legate de proiectul de arhitectura si sa va explice in ce consta fiecare etapa de constructie.
Ultimul aspect care va va convinge sa faceti cea mai buna alegere, este instinctl. Daca simtiti ca puteti comunica cu respectivul constructor, ca va intelegeti in privinta tuturor aspectelor, nu ramane decat sa realizati un contract legalizat, in care sa specificati toate detaliile, pretul, etapele de constructie, termenul de predare al locuintei.
Insa, indiferent de firma de constructii pe care o alegeti, este indicat sa angajati si un diriginte de santier. In cazul in care nu va puteti permite contractarea acestui specialist, trebuie sa va faceti timp sa vizitati santierul cel putin din doua in doua zile.
Si, daca v-ati hotarat sa porniti in cea mai frumoasa aventura – de a va construi o casa – va uram succes si asteptam sa ne impartasiti experientele prin care ati trecut! Mult spor!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.