Setari Cookie-uri

Cum alegem firma de constructii!

Dorim sa ne construim o casa si facem un efort financiar foarte mare. Cel mai rau lucru care ni se poate intampla, este acela de a gasi o firma de constructii “fantoma” care sa ne ia banii si apoi sa dispara de pe santier. Sau ni se poate intampla sa contractam o firma cu renume si prestigiu si aceasta sa ne construiasca casa foarte prost (pereti strambi, polistiren care sa se desprinda a doua zi si multe alte aspect care se intampla foarte des in Romania). Exista oare solutii pentru a verifica si a alege o firma de constructii serioasa? Da, exista solutii pentru aceste aspect deoarece, in Romania, in ca mai exista firme de constructii care isi fac treaba foarte bine si cu atentie! Trebuie doar sa cautam bine!

Dorim sa ne construim o casa si facem un efort financiar foarte mare. Cel mai rau lucru care ni se poate intampla, este acela de a gasi o firma de constructii “fantoma” care sa ne ia banii si apoi sa dispara de pe santier. Sau ni se poate intampla sa contractam o firma cu renume si prestigiu si aceasta sa ne construiasca casa foarte prost (pereti strambi, polistiren care sa se desprinda a doua zi si multe alte aspect care se intampla foarte des in Romania). Exista oare solutii pentru a verifica si a alege o firma de constructii serioasa? Da, exista solutii pentru aceste aspect deoarece, in Romania, inca mai exista firme de constructii care isi fac treaba foarte bine si cu atentie! Trebuie doar sa cautam bine!
Primul lucru pe care trebuie sa-l facem atunci cand cautam o firma de constructii este acela de a vizita cateva zone cu locuinte. In fiecare oras exista o zona renumita pentru constructiile sale – locuinte moderne, foarte frumoase, cu arhitectura variata. Important este ca, ajunsi in acest cartier, sa indraznim sa contactam proprietarii locuintei care ne-a atras atentia. Un om multumit si fericit de propria casa va vorbi cu o deosebita placere despre ea, oferind sfaturi, explicatii si numele firmei de constructii care a construit-o. Aceasta varianta de “teren” te ajuta cel mai bine sa gasesti firma de constructii dorita. Vei vedea, la fata locului, ce realizari are respectiva firma si vei afla modul de lucru al acesteia de la beneficiarii in cauza.
In cazul in care deja aveti numarul de telefon al unei firme (recomandata ca fiind foarte serioasa), trebuie sa verificati daca aceasta este inregistrata cu acte in regula si sa vizitati cel putin trei imobile contruite de ea. Important este ca, imobiliele respective, sa fie construite de cel putin un an. Trebuie sa stiti clar cum a reactionat constructia in cauza unei ierni si unui anotimp calduros.
O locuinta care nu a fost construita conform proiectului de arhitectura, va prezenta probleme legate de igrasie sau de estetica.
La fata locului, voi - viitorii beneficiari, trebuie sa studiati atent stadiul in care se prezinta casa, modul in care au fost puse in manopera finisajele interioare si exterioare. La fata locului trebuie sa intrebati proprietarul respectivei locuinte daca este multumit de casa lui si daca va sfatuieste sa contractati firma respectiva. In functie de sfaturile lor, luati o decizie!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.