Setari Cookie-uri

Rolul fierarului betonist in constructia casei

In ceea ce privesc constructiile de case, unul dintre cei mai importanti mesteri in procesul de executare al unei locuinte este fierarul betonist. Aparitia acestuia este strans legata de aparitia betonului armat si de utilizarea acestuia.

In cazul unei constructii cu doua etaje, stalpii de rezistenta ai parterului au o importanta foarte mare deoarece acestia vor sustine si nivelul urmator al casei. Dupa realizarea unei fundatii, se ridica stalpii de sustinere ai casei.
Un meserias bun va sti sa lase mustatile de armatura necesare pentru a face legatura intre elementele constructiei (fundatie, stalpi de sustinere, planseu, stalpi de sustinere pentru etajul doi etc.). Pentru a se realiza un element continuu si sigur, mustatile fundatiei trebuie sa se lege de barele ce armeaza stalpul de sustinere iar mustatile de armatura ale unui stalp de sustinere trebuie sa formeze un element de rezistenta continuu cu barele planseului. Armaturile verticale necesare stalpilor de sustinere vor fi legate intre ele cu ajutorul unor agrafe pe care doar un fierar betonist cu experienta stie sa le monteze. Cu alte cuvinte, armatura unei locuinte este foarte importanta, ea trebuie sa se prezinte sub forma unui labirint peste care se va turna beton si care va sustine locuinta.
O armatura si un cofraj (acesta din urma este realizat doar de un dulgher cu experienta) trebuie sa fie gata in momentul sosirii betonului armat. Dupa realizarea unei parti din structura trebuie sa treaca o anumita perioada de timp pana cand se va putea realiza urmatorul nivel al unei locuinte.
Toate aceste etape ce tin de rezistenta unei constructii, sunt puse in manopera de fierarul betonist. Acesta este, la inceputul santierului, cel mai important mester al firmei de constructii pe care o alegeti sa va construiasca locuinta!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.