Setari Cookie-uri

Rolul fierarului betonist in constructia casei

In ceea ce privesc constructiile de case, unul dintre cei mai importanti mesteri in procesul de executare al unei locuinte este fierarul betonist. Aparitia acestuia este strans legata de aparitia betonului armat si de utilizarea acestuia.

In ceea ce privesc constructiile de case, unul dintre cei mai importanti mesteri in procesul de executare al unei locuinte este fierarul betonist. Aparitia acestuia este strans legata de aparitia betonului armat si de utilizarea acestuia.
Foarte multe persoane nu cunosc rolul si importanta unui fierar betonist. In constructia unei locuinte, un rol foarte important il are mesterul fierar betonist. Acesta apare pe santier din momentul inceperii lucrarilor de constructie deoarece activitatea lui este strans legata de structura de rezistenta a unei locuinte. Structura de rezistenta este redata de catre inginerul structurist in planurile proiectului tehnic al viitorului imobil.
In cazul in care nu ati vazut niciodata un proiect tehnic, vom incerca sa descriem putin felul in care acesta se prezinta si ceea ce cuprinde el. Proiectul tehnic cuprinde un plan de armare al structurii casei. Si anume aici veti gasi absolut toate barele care vor intra in structura de rezistenta a unei casei. Acestea sunt prezentate in functie de lungimile, formele si diametrele necesare, deoarece ele vor sustine viitoarea casa. Pozitionarea, forma si tipul barelor sunt redate in planul tehnic doar dupa calcule indelungate, realizate de inginerul structurist. Fiecare proiect tehnic cuprinde si schite detaliate, schite pe care doar un fierar betonist cu experienta le poate citi, intelege si pune in manopera.
Fierarul betonist este mesterul care pregateste armatura unei locuinte pentru turnarea betonului. De ce este importanta munca lui? Deoarece barele necesare pentru armare nu sosesc pe santier in dimensiunile si formele cerute in proiect ci sosesc sub forma colaci, sau chiar drepte, pe care mesterul in cauza le pregateste (taiat si fasonat), conform proiectului, pentru a le monta in zonele unde se va turna beton.
De foarte multe ori, oamenii care doresc sa-si construiasca locuinte, nu cer arhitectului si proiectul tehnic. Acestia se bazeaza pe un mester foarte cunoscut. Insa, pentru a evita atat munca fierarului betonist cat si eventuale probleme, este recomandat sa realizati structura de rezistenta a locuintei doar conform unui proiect tehnic. Astfel, si mesterul in cauza, va sti exact ce cantitati si ce tipuri de materiale sa comande pentru lucrarea in cauza.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.