Setari Cookie-uri

Ferestrele si usile casei

Extrem de importamnte la o locuinta sunt ferestrele si usile. Aceste elemente fac legatura intre exteriorul si interiorul locuintei.

Daca ai optat pentru tamplarie din lemn trebuie sa stiti si tipul de lemn din care va fi realizata. Lemnul de esenta moale, este mai ieftin iar cel de esenta tare prezinta preturi ridicate. Insa, indiferent de esenta aleasa, viata tamplariei depinde si de felul in care aceasta a fost realizata, de pozitionarea pe suprafata peretelui (la o adancime in perete de minim 75 mm si sustinuta de un prag de zidarie foarte solid), de feroneria si de montarea acesteia. Atuul tamplariei din lemn este acela ca ofera caldura unei case si viata. In plus, vopsit in nuanta preferata si tratat cu lacuri speciale acesta rezista foarte bine intemperiilor si isi pastreaza aspectul. Indicat este sa realizati si usile exterioare din acelasi material.
Tamplaria din PVC sau aluminiu ofera viata lunga si siguranta casei. Atat PVC-ul cat si aluminul sunt materiale extrem de rezistente, care nu necesita tratari cu diverse substante. In plus acestea sustin suprafete mari de geam. La ora actuala exista o paleta foarte larga de nuante pentru acest tip de tamplarie astfel incat puteti alege ceea ce se potriveste mai bine casei voastre. Aveti mare grija insa la montarea ferestrelor. In cazul acestor doua materiale, montarea trebuie sa fie foarte buna altfel veti intampina probleme legate de izolare.
In cazul usilor si ferestrelor este indicat sa apelati la sfatul unui specialist. Un inginer sau un arhitect o sa va sfatuiasca ce model sa alegeti pentru a completa imaginea casei. O discordanta intre aceste elemente si arhitectura fatadei poate afecta imaginea exterioara a locuintei intr-un mod negativ!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.