Setari Cookie-uri

Ferestrele si usile casei

Extrem de importamnte la o locuinta sunt ferestrele si usile. Aceste elemente fac legatura intre exteriorul si interiorul locuintei.

Extrem de importante la o locuinta sunt ferestrele si usile. Aceste elemente fac legatura intre exteriorul si interiorul locuintei si au rolul de a proteja interiorul casei de zgomotul, praful etc. de afara. Pentru a isi indeplini misiunea cu succes, ele trebuie realizate foarte clar in proiectul arhitectural.
Atunci cand dorim sa ne schimbam usile si ferestrele casei trebuie sa tinem cont de doua aspecte: stilul locuintei si performantele materialelor din care sunt realizate.
Stilul ferestrelor si usilor
Cand discutam de ferestre si usi, trebuie sa stim ca acestea fac parte din arhitectura locuintei, oferindu-i un plus de viata, conturandu-i aspectul. Din acest motiv, ele trebuie sa se incadreze perfect in stilul intregii case. Fiecare stil arhitectural beneficiaza de anumite tipuri de ferestre. Mergand pe aceeasi linie, viitoarea constructie se va bucura de originalitate si bun gust.
O constructie in stil modern beneficiaza atat de finisaje moderne cat si de o arhitectura jucausa. Pentru a completa decorul, ferestrele trebuie sa fie foarte generoase, alese din tamplarie moderna si geam termoizolant.
Daca ne plac constructiile in stil Tudor, care au un aspect rustic si sunt construite si finisate cu materiale naturale, lemn, piatra sau caramida, atunci, ferestrele trebuie sa fie foarte ample, astfel incat lungimea acestora sa fie dubla fata de inaltime. O tamplarie din lemn masiv este ideala in acest stil de arhitectura.
Locuintele in stil neo clasic, sau georgian, se remarca prin volumetria echilibrata si bine proportionata. La frumusetea si unicitatea acestui stil arhitectural, contribuie forma si dimensiunea ferestrelor. Acestea ofera un aspect foarte echilibrat, prezentandu-se tip portret si fiind inpartite intr-o serie de ochiuri de geamuri dreptunghiulare, cu dimensiuni reduse.
Performantele finisajelor
In functie de stilul ales pentru ferestrele si usile casei, trebuie sa alegem si tamplaria potrivita. La concurenta foarte mare sunt lemnul, aluminiul si P.V.C.-ul. Ultimele doua materiale se incadreaza in tipul constructiilor moderne iar lemnul face parte din arhitectura veche, rustica. Important este faptul ca, tamplaria din lemn este mult mai scumpa decat celelalte doua variante.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.