Setari Cookie-uri

Alegerea dirigintelui de santier!

Dirigintele de santier este specialistul care lucreaza pentru viitorul proprietar, rolul sau fiind acela de a supraveghea desfasurarea santierului in cauza.

- Persoana platita de voi pentru a va supraveghea lucrarea trebuie sa verifice calitatea materialelor folosite si sa interzica utilizarea anumitor materiale care nu au certificat de calitate sau agrement tehnic.
- Acesta este indreptatit sa opreasca si sa demoleze lucrarea daca aceasta nu este realizat corespunzator proiectului sau daca arhitectul doreste utilizarea unor tehnici sau materiale noi.
- Dirigintele de santier trebuie sa mentina legatura, pe tot parcursul lucrarii, cu beneficiarul si cu proiectantul si sa anunte orice neclaritate aparuta si orice problema care poate pune in pericol sanatatea viitoarei constructii.
- In faza de receptia a lucrarilor, dirigintele de santier trebuie sa participe la intocmirea actelor de receptie, punand la dispozitia membrilor de comisia a receptiei documentatia si actele necesare, stranse pe parcursul desfasurarii lucrarii.
- Totalitatea platilor sunt efectuate de catre dirigintele de santier, acesta oferind chitante beneficiarului si cerand chitante de la firma de constructii in cauza.
- In cazul in care apar diverse probleme in perioada de garantie, acesta trebuie sa se asigure ca firma de constructii in cauza realizeaza reparatiile pe banii sai.
- Acesta trebuie sa ofere beneficiarului locuinta la cheie insotita de cartea tehnica a constructiei.
Cu alte cuvinte, daca doriti o constructie sanatoasa si sigura, este indicat sa faceti un efort financiar si sa angajati un diriginte de santier. Acesta va trebui sa verifice fiecare etapa a constructiei cu seriozitatea si exigenta voastra.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.