Setari Cookie-uri

Autorizatii pentru modificarile din casa!

In ultimii ani, majoritatea proprietarilor de apartamente de bloc au decis sa isi reamenajeze locuintele spargand diversi pereti din casa.

Primul lucru pe care trebuie sa il facem atunci cand dorim sa ne spargem peretii din apartament este acela de a obtine un certificat de urbanism. Pe langa acesta aveti nevoie de schita apartamentului si de un proiect, realizat de un arhitect, cu modificarile dorite. Este indicat sa specificati fiecare etapa si fiecare modificare dorita foarte clar deoarece nu veti mai putea schimba nimic apoi. Tot pentru obtinerea acestui certificat trebuie sa adaugati la dosar si memoriul tehnic al apartamentului si fisele cadastrale ale acestuia. Teoretic, obtinerea acestui certificat de urbanism (de la primaria de care apartineti) dureaza in jur de o luna de zile. In toata aceasta perioada te poti ocupa de obtinerea avizelor necesare (in functie de ceea ce doresti sa modifici). Dupa obtinerea acestor autorizatii, inclusiv un contract cu o firma de salubrizare pentru ridicarea molozului, poti merge cu incredere la Inspectoratul de Stat in Constructii pentru a-si da acordul. Nu trebuie sa uitam nici de acordul vecinilor deoarece ei trebuie sa fie informati de cele ce vor urma sa se intample.
Mai exista posibilitatea de a lua legatura cu o firma de arhitectura care se ocupa si de acest gen de servicii. In plus, pe langa costurile necesare pentru obtinerea actelor in cauza, veti fi nevoiti sa platiti onorariul firmei de arhitectura in cauza. Acest lucru nu poate garanta faptul ca actele vor iesi mult mai repede, poate doar sa va scuteasca de foarte multe drumuri si de timp pierdut.
Desi lucrurile par dificile cel mai bun lucru pe care il puteti face este acela de a va interesa la primaria de care apartineti (este posibil ca pasii sa fie diferit de la caz la caz) de etapele pe care trebuie sa le parcurgeti, de suma pe care trebuie sa o platiti si de durata tuturor acestor pasi.
Indiferent de varianta pe care o alegeti, important este sa nu punem in pericol blocul in care locuim si sa actionam legal pentru a nu primi o amenda ce poate incepe de la 10 milioane (lei vechi).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.