In ultimii ani, majoritatea proprietarilor de apartamente de bloc au decis sa isi reamenajeze locuintele spargand diversi pereti din casa. Este foarte complicat sa gasesti un apartament spatios, la o suma mica si care sa se potriveasca familiei tale foarte bine. Din aceste motive, oamenii prefera sa achizitioneze ceva mai modest si apoi sa faca modificarile dorite. Este normal si bine sa iti lasi amprenta in propria locuinta, sa o personalizezi si sa o adaptezi nevoilor si aspiratiilor tale. Problema apare in momentul in care, faci aceste modificari fara autorizatia necesara, deoarece risti sa pui in pericol intregul bloc, inclusiv viata vecinilor tai. Cei drept, obtinerea unei autorizatii pentru spargerea peretilor din casa, dureaza ceva timp si implica putina alergatura. Insa, pentru a actiona conform cu legea si pentru a trai in siguranta, trebuie sa faci toate aceste demersuri.
Avize si autorizatii
Primul lucru pe care trebuie sa il facem atunci cand dorim sa ne spargem peretii din apartament este acela de a obtine un certificat de urbanism. Pe langa acesta aveti nevoie de schita apartamentului si de un proiect, realizat de un arhitect, cu modificarile dorite. Este indicat sa specificati fiecare etapa si fiecare modificare dorita foarte clar deoarece nu veti mai putea schimba nimic apoi. Tot pentru obtinerea acestui certificat trebuie sa adaugati la dosar si memoriul tehnic al apartamentului si fisele cadastrale ale acestuia. Teoretic, obtinerea acestui certificat de urbanism (de la primaria de care apartineti) dureaza in jur de o luna de zile. In toata aceasta perioada te poti ocupa de obtinerea avizelor necesare (in functie de ceea ce doresti sa modifici). Dupa obtinerea acestor autorizatii, inclusiv un contract cu o firma de salubrizare pentru ridicarea molozului, poti merge cu incredere la Inspectoratul de Stat in Constructii pentru a-si da acordul. Nu trebuie sa uitam nici de acordul vecinilor deoarece ei trebuie sa fie informati de cele ce vor urma sa se intample.
Mai exista posibilitatea de a lua legatura cu o firma de arhitectura care se ocupa si de acest gen de servicii. In plus, pe langa costurile necesare pentru obtinerea actelor in cauza, veti fi nevoiti sa platiti onorariul firmei de arhitectura in cauza. Acest lucru nu poate garanta faptul ca actele vor iesi mult mai repede, poate doar sa va scuteasca de foarte multe drumuri si de timp pierdut.
Padurea de Sunete
Beauty camp- accepta si tu provocarea unei siluete perfecte!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: