Setari Cookie-uri

Capcana preturilor mici!

Majoritatea romanilor, care doresc sa-si construiasca sau sa-si renoveze locuintele, cad in capcana preturilor mici!

Majoritatea romanilor, care doresc sa-si construiasca sau sa-si renoveze locuintele, cad in capcana preturilor mici! Indiferent ca vorbim de tariful proiectantului, sau de cel al firmei de constructii, sau de pretul materialelor, rezultatul este unul singur: alegem cel mai mic pret! Atunci cand alegi o piesa de mobilier mai ieftina nu este o problema foarte mare deoarece iti place si o poti schimba anul viitor. Insa, cand iti construiesti sau renovezi locuinta, alegerea celui mai mic pret este cea mai proasta optiune.
In Romania sunt foarte multe firme de constructii iar acestea se impart in cateva categorii mari si late. Sunt "firme fantoma", care nu ofera garantie si nu semneaza nici un contract deoarece lucreaza sub deviza "sa batem palma". Nu au meseriasi angajati cu carte de munca iar acesta este un risc foarte mare pentru beneficiari deoarece, nemultumiti de plata la zi, mesterii pot pleca in mijlocul santierului undeva unde sunt platiti mai bine. Tot astfel de "firme fantoma" au tarife mult mai mici, deoarece nu platesc nici un impozit pentru ca nu fac facturi. In schimb, desi au tarife mici, mesterii sunt cei mai buni si au construit foarte multe case. Acesta este primul semn de intrebare care trebuie sa apara: cum este posibil ca niste adevarati profesionisti, cu un portofoliu imens, sa aibe tarife mici? Nu cumva, din disperarea de a lua o lucrare, sunt dispusi sa presteze servicii la preturi mici?
O alta categorie sunt firmele de constructii care au preturi mari si care promit foarte mult. In acest caz, exista riscul ca respectiva firma sa actioneze in doua locuri odata fara a avea suficienti meseriasi. Deoarece are un nume si o istorie, este foarte cautata si nu refuza nici o lucrare. Nu spun ca este un lucru rau, insa cand muncitorii incep sa se schimbe prin rotatie dintr-o parte in alta, lucrurile nu se mai finalizeaza in timp util si foarte multe aspecte pot scapa de sub control. Ideal este ca echipa cu care incepi sa construiesti o casa sa conduca lucrarea respectiva pana la finalizarea primului stadiu "la rosu". In cazul renovarii unui apartament, efectele rotarii mincitorilor sunt mult mai vizibile deoarece, cum fiecare zidar are mistria lui -formata dupa stil si personalitate, tot astfel fiecare faiantar pune gresie si faianta intr-un mod propriu (in functie de vechime, obisnuita si multe alte aspecte). Astfel lucrurile se complica iar rezultatul final poate fi inestetic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.