Setari Cookie-uri

Sa ne construim inteligent casa!

Ce inseamna oare a construi inteligent o casa in Romania? Care sunt capcanele in care putem intra atunci cand dorim sa ne construim o casa?

Ce inseamna oare a construi inteligent o casa in Romania? Care sunt capcanele in care putem intra atunci cand dorim sa ne construim o casa? Pun pariu ca aproape toti beneficiarii de apartamente de bloc, care doresc sa isi construiasca o casa, viseaza la o locuinta foarte spatioasa, cu un living imens, cu bar, grupuri sanitare cat mai multe si cat mai mari, cu o bucatarie spatioasa, dormitoare imense si multe alte capricii. Atat eu cat si dumneavoastra am auzit deseori cunostinte sau prieteni afirmand " daca voi reusi sa imi fac o casa voi avea grija sa fie cat mai spatioasa, astfel incat sa nu mai sufar de inghesuiala niciodata". Aceste intentii sunt primele greseli pe care le fac persoanele care vor sa isi construiasca o casa deoarece ajung, inevitabil, sa inceapa constructii exagerate. Nu iti construiesti o locuinta doar pentru a avea un living de 50 de mp, sau pentru a beneficia de patru bai. Iti construiesti o casa pentru a fi mai aproape de natura, pentru a-ti dezvolta si creste copii departe de aglomeratie si intr-un mod mult mai activ. In afara de aceste lucruri, trebuie sa realizam o locuinta care sa intuneasca confortul necesar familiei noastre. In majoritatea cartierelor rezidentiale observam locuinte cu doua-trei etaje, imense, in care s-au investit foarte multi bani, care s-au construit in doi-trei ani si in care locuiesc familii formate din patru-cinci membri. Sa nu vorbim de faptul ca la ultimul nivel al casei nu urca nimeni si nici de subsolul cu crama ( care nici macar nu este amenajat ) sau de sala de sport unde nu se sta nici macar doua ore pe saptamana. A-ti construi inteligent casa inseamna a realiza o locuinta adaptata nevoilor tale, o locuinta calduroasa, dotata cu tot confortul necesar si fara exagerari.
Saptamana trecuta am vizitat casa in constructie a unor prieteni care aveau probleme financiare serioase deoarece creditul facut la banca, pentru ridicarea si finisarea imobilului, nu era suficient pentru terminarea lucrarilor. De ce oare? Pentru ca "se intinsese-ra mai mult decat le ajungea plapuma". Explicatia lor pentru acel "bloc" imens era foarte simpla: fiica lor, in varsta de 9 ani, trebuie sa aibe unde sa locuiasca atunci cand se va casatori, asa ca proiectasera casa cu doua bucatarii, sase dormitoare, patru bai, doua livinguri, doua garaje, o crama si o sala de sport (cele din urma incinte erau pentru ambele familii). Ma mir ca nu realizasera si un etaj pentru familiile viitorilor nepoti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.