Setari Cookie-uri

La casa sau la bloc?

Evident ca fiecare dintre noi are preferintele sale. In timp ce unii doresc sa se mute la bloc, altii doresc sa isi vanda apartamentele si sa isi construiasca o casa.

Ideal este sa discutam cu un agent imobiliar si sa facem o lista cu ceea ce dorim sa beneficiem, mentionand si pretul pe care suntem dispusi sa il platim. Agenii imobiliari cunosc foarte bine piata imobiliara si ne vor prezenta exact ceea ce se incadreaza in dorintele noastre scutindu-ne de timp pierdut si alergatura.
La bloc
Si in cazul apartamentelor de bloc exista avantaje si dezavantaje. In primul rand intretinerea unui apartament implica o cheltuiala mult mai mica decat cea a unei case si nu vei fi nevoit sa ingrijesti in permanenta o gradina de care te bucuri doar cateva ore pe zi. Apartamentele de bloc beneficiaza de toate utilitatile si de tot confortul astfel incat nu iti vei pune probleme de genul "cu ce o sa ma incalzesc la iarna daca nu reusesc sa bag gaze". Problemele apar atunci cand se muta o familie noua in apartamentul de deasupra noastra si ne inunda casa. Sau cand pensionarii de sub noi nu suporta muzica tare nici macar in noaptea dintre ani. Un alt lucru care ne ofera bataie de cap este spatiul: niciodata nu ai spatiu intr-un apartament de bloc. Insa problema spatiului din apartament nu se datoreaza doar suprafetei in cauza ci si modului nostru de viata. Este bine de avut in calcul, atunci cand optam pentru achizitionarea unui apartament, zona in care este amplasat acesta, starea in care se afla blocul respectiv, vecinii, utilitatile, accesul facil catre locatiile de interes. Si in cazul acestei variante va sfatuim sa apelati la ajutorul unui specialist.
Decizii influentate de preturi
In alegerea oricarei decizii suntem influentati in primul rand de preturi. Insa, dupa cum ne imaginam, preturile sunt in plina crestere. Adica, daca doresti sa iti cumperi un apartament cu doua camere, nu foarte spatios, intr-o zona decenta, si daca te interesezi foarte bine poti achizitiona unul cu "doar" 120.000 de Euro. In cazul in care nu ai foarte mari pretentii si esti foarte norocos poti gasi unul in jurul a 80.000-90.000 de mii de Euro (ce-i drept nu intr-o stare foarte buna si la "mare inaltime"). Iubitorii de lux si spatiu aleg mai usor deoarece ofertele sunt mai numeroase. In Unirii, pentru un apartament cu doua camere, destul de spatios, veti scoate din buzunar intre 250.000 si 400.000 de Euro. Lista poate continua insa la nesfarsit.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.