Setari Cookie-uri

La casa sau la bloc?

Evident ca fiecare dintre noi are preferintele sale. In timp ce unii doresc sa se mute la bloc, altii doresc sa isi vanda apartamentele si sa isi construiasca o casa.

Evident ca fiecare dintre noi are preferintele sale. In timp ce unii doresc sa se mute la bloc altii doresc sa isi vanda apartamentele si sa isi construiasca o casa. Sau, mai clar spus, cei care locuiesc deja la casa nu suporta ideea de a sta inchisi intr-un apartament de bloc iar cei care locuiesc in apartamente se ingrozesc de idee de a locui la curte si de a nu beneficia de tot confortul de la bloc. Indiferent de dorintele si aspiratiile noastre concluzia este simpla: locuim acolo unde ne permite buzunarul!
La casa
Eu, personal, am locuit la bloc cativa ani buni iar apoi m-am mutat la casa. Trebuie sa recunosc ca nimic nu se compara cu serile de vara petrecute alaturi de prieteni in propria ta curte. Nu poti egala cu nimic spatiul de care te bucuri intr-o casa sau primele plante care infloresc in gradina. Tot din experienta vorbesc si despre faptul ca, din dorinta de a sta "la iarba verde" cat mai repede, m-am mutat fara sa iau in calcul toate aspectele care tin de confort si iata ca am trecut prima iarna incalzindu-ma la focul din soba, canalizare sau apa curenta, fara internet. Greseala care m-a costat nervi, o raceala puternica, izolare completa fata de prietenii aflati in oras si multe alte lucruri. Asa ca, dragiii mei cititori, e minunat sa stai la curte insa prioritatea nu este sa ridicati si sa amenajati casa in trend ci sa aveti toate utilitatile trase la "scara". Stiu, locuintele fara utilitati costa mai putin insa actiunea de a-ti baga toate aceste necesitati dureaza mult si costa si mai mult incat, daca vei face un calcul la sfarsit, vei observa ca ai iesit in pierdere.
Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont, atunci cand alegeti terenul pentru viitoarea casa sau chiar noua locuinta, este distanta locatiei in cauza fata de locul dumneavoastra de munca. Nu stiu daca este avantajos sa stai in Adunatii Copaceni (un simplu exemplu: comuna situata la 10 km de Bucuresti), intr-o casa inconjurata de 1000 de mp de gradina, si sa faci 2-3 ore cu masina pana la locul de munca din Dorobanti. Varianta de a strabate acest traseu de doua ori pe zi, cu mijloacele de transport in comun, chiar nu are sens sa mai fie luata in calcul! Este foarte tentant, din punct de vedere financiar, sa ne cumparam o casa intr-o localitate mai putin cunoscuta deoarece preturile sunt mai mici, insa trebuie sa ne gandim foarte bine la aspectele mentionate mai sus.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.