Setari Cookie-uri

Resedintele miliardarilor, oaze de libertate

Daca un cont bancar gras priveaza titularul de grija aspectelor marunte ale vietii, precum acoperisul de deasupra capului, atunci statutul de miliardar ar trebui sa impuna o serie de dotari standard, precum suprafete de sute de metri patrati si facilitati exclusiviste.

Insa foarte multi miliardari in dolari nu se multumesc cu o singura locuinta, preferand sa-si achizitioneze vile in diverse zone ce prezinta interes pentru acestia.
New York-ul este, fara drept de apel, un oras cosmopolit si, implicit, una dintre metropolele cu o incredibila densitate de resedinte luxoase.
Paul Allen si directorul Viacom, Sumner Redstone (8 miliarde de dolari), sunt doar doi dintre cei care si-au achizitionat cate o resedinta secundara in Big Apple. Caminul de suflet a lui Sumner Redstone ramane insa Beverly Hills, California. Redstone a platit pentru vila de 1400 mp din insoritul stat american 15 milioane de dolari. Printre facilitatile de care dispune se numara o imensa piscina, terenuri de tenis si o sala de cinema.
Celor doi li se alatura o serie de rezidenti cu norma intreaga, cum ar fi David Koch (12 miliarde de dolari), care locuieste intr-un duplex cu 18 camere in exclusivista zona Park Avenue (cumparat cu 17 milioane de dolari), sau Michael Bloomberg, primarul New York-ului, care se poate lauda cu o resedinta de 700 mp langa Central Park. Cu o avere estimata la 5,5 miliarde de dolari, reprezentantul new-yorkezilor mai detine proprietati in Insulele Bermude, Londra si Vail, Colorado.
Exista insa si miliardari care apreciza alte aspecte ale vietii si care refuza sa incadreze intr-un tipar. Este cazul lui Warren Buffett, al doilea cel mai bogat om al planetei, care locuieste in aceeasi casa de 50 de ani (cumparata cu 31.500 de dolari), desi averea sa se ridica la 52 miliarde de dolari. Anul trecut, Buffet si-a donat 85% din avere (aproximativ 31 de miliarde de dolari) in scop caritabil. Chiar si luxul unei placute de inmatriculare facute la comanda este prea mult pentru el. In septembrie 2006 si-a scos la licitatie Lincoln-ul fabricat in 2001, suma incasata fiind, evident, donata.
Beneficiul incontestabil al conturilor in dolari cu cel putin noua zerouri il constituie deci libertatea de actiune si de exprimare.

Un articol de
Sursa: YourMoney.ro
Citeste si alte articole din sectiunea Leader de pe YourMoney.ro. Noi iti recomandam:
Vilele ecologice: pentru miliardarii noului mileniu
LVMH, Bulgari, Hermes: Mostenitorii luxului
Cele mai influente personalitati din lumea afacerilor
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.