Setari Cookie-uri

Resedintele miliardarilor, oaze de libertate

Daca un cont bancar gras priveaza titularul de grija aspectelor marunte ale vietii, precum acoperisul de deasupra capului, atunci statutul de miliardar ar trebui sa impuna o serie de dotari standard, precum suprafete de sute de metri patrati si facilitati exclusiviste.

Daca un cont bancar gras priveaza titularul de grija aspectelor marunte ale vietii, precum acoperisul de deasupra capului, atunci statutul de miliardar ar trebui sa impuna o serie de dotari standard, precum suprafete de sute de metri patrati si facilitati exclusiviste.
Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimata la 56 de miliarde de dolari, este proprietarul unei case de aproximativ 6100 mp, situata in Medina. Daca se mai iau in calcul piscina de 20 mp, care are un incredibil sistem audio subacvatic, si curtea de 20.000 mp, devine evident faptul ca fondatorul Microsoft ar putea gazdui petrecerea de lansare a viitoarei editii Vista.
Vila din Londra a lui Lakshmi Mittal, al cincilea in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, se situeaza intr-un cartier exclusivist, intre Palatul Kensington si domeniul detinut de Sultanul din Brunei. Tranzactia in valoare de 128 de milioane de dolari in urma careia miliardarul indian a devenit proprietarul fabuloasei resedinte, in 2004, este considerata cea mai scumpa achizitie imobliara din toate timpurile.
Garajul poate adaposti pana la 20 de masini si este “accesorizat” cu un tip de marmura speciala, extrasa din aceeasi cariera care a aprovizionat si Taj Mahal-ul.
Asa cum probabil va imaginati, aceasta nu este singura proprietate a regelui otelului (nici macar din Londra), miliardarul detinand resedinte si in Delhi, Indonesia si Trinidad.
Desi averea co-fondatorului Microsoft, Paul Allen, estimata la 18 miliarde de dolari, depaseste PIB-ul multor state, acesta prefera sa locuiasca pe o insula din aproprierea orasului sau natal, Seattle. Resedinta de aproape 1000 mp, cu o deschidere de 120 mp la lacul Washington si o imensa sala de intretinere, este situata in acelasi complex in care se afla si locuinta mamei sale.
Si Michael Dell, fondatorul si CEO-ul companiei care ii poarta numele, prefera confortul mai degraba spiritual decat fizic, oferit de orasul natal. Ocupantul locului 30 in topul Forbes, cu o avere estimata la 15,8 miliarde de dolari, a ales sa locuiasca in Austin, Texas, la doar cativa km de caminul in care si-a petrecut anii studentiei. Resedinta sa se intinde pe o suprafata de 3000 mp si a fost evaluata la l2 milioane de dolari.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.