Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru a construi ieftin!

Sa construim ieftin? Suna intr-adevar foarte ciudat. Insa, ca oricare alta actiune, si constructia unei locuinte se desfasoara dupa cateva reguli. Acestea trebuie intelese in primul rand iar abia apoi aplicate. Cu alte cuvinte, daca urmati regulile in cauza si nu va abatei de la ele, este posibil sa construiti mai ieftin.

Proiectul arhitectural
Si in privinta proiectului arhitectural veti putea face cateva economii. O locuinta cu o arhitectura spectaculoasa va necesita un proiect pe masura deci si costuri mai ridicate. Fiecare balcon, terasa sau colt pe care il adaugati va costa in plus. Asa ca ganditi-va la o locuinta cu o arhitectura simpla si cocheta.
Aspectul impecabil poate fi accentuat si de finisajele pe care le veti folosi. Orice reamenajare a unei resedinte cu o arhitectura deosebita o sa va coste mult mai mult decat cea a unei case simple. Si atentie: o casa cu o arhitectura simpla nu inseamna o casa cu o imagine anosta!
Evitati elementele costisitoare
Stim cu totii ca, in orice casa, un semineu creeaza o imagine deosebita. Acesta costa din pacate pe masura imaginii. Asa ca puteti renunta la ideea de a avea un semineu in living. Sau in locul unei locuinte de p+1 puteti opta pentru una p+m (parter +mansarda). Mansarda poate fi la fel de incapatoare ca un etaj in adevaratul sens al cuvantului. Alte elemente care va vor aduce economii sunt cele legate de dimensiunile incintelor. De exemplu puteti apela la o bucatarie cu o suprafata strict functionala, sau la o bucatarie americana (veti scuti bani prin lipsa unui perete). In cazul in care doriti sali de baie pentru fiecare dormitor, puteti opta pentru dimensiuni modeste. In baie este sufienta o chiuveta, un vas de wc si o cabina de dus. Nu sustinem faptul ca este un lucru rau sa ai bai si bucatarii cu suprafete generoase insa, in cazul in care nu exista foarte multi bani disponibili, puteti economisii realizand ideile mentionate mai sus.
Scari interioare ieftine
Scara interioara reprezinta unul dintre elementele centrale ale unei case. Din fericire exista numeroase posibilitati si numeroase oferte. Pentru a beneficia de o scara mai ieftina trebuie sa alegeti un design mai simplu. Si materialul pe care il veti folosi conteaza. Inainte de a opta pentru un anumit material rugati inginerul constructor sa va faca un calcul: cat ar costa o scara din lemn, din beton sau din inox. Optati pentru varianta cea mai ieftina deoarece, indiferent de materialul folosit, acest element va atrage atentia in interiorul casei dumneavoastra.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.