Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru a construi ieftin!

Sa construim ieftin? Suna intr-adevar foarte ciudat. Insa, ca oricare alta actiune, si constructia unei locuinte se desfasoara dupa cateva reguli. Acestea trebuie intelese in primul rand iar abia apoi aplicate. Cu alte cuvinte, daca urmati regulile in cauza si nu va abatei de la ele, este posibil sa construiti mai ieftin.

Sa construim ieftin? Suna intr-adevar foarte ciudat. Insa, ca oricare alta actiune, si constructia unei locuinte se desfasoara dupa cateva reguli. Acestea trebuie, in primul rand, intelese de catre proprietar si abia apoi aplicate. Cu alte cuvinte, daca veti urma anumite reguli de baza, este foarte probabil sa construiti mai ieftin.
Terenul potrivit
Achizitionarea unui teren, in ziua de astazi, este o investitie foarte costisititoare. Cum putem insa sa "economisim" bani in acest proces? Este adevarat ca nimeni nu este dispus sa scada pretul unui lot. Insa puteti face economie cumparandu-va un teren dotat cu utilitatile necesare (gaze, apa, canalizare, curent etc.). In cazul in care nu stiati, procesul de a va 'trage la scara" toate utilitatile mentionate este unul foarte costisitor. In plus aveti nevoie de aprobari, timp mult, rabdare si bani cheltuiti.
Clarificati-va ideile
Stiu ca atunci cand doriti sa aveti o casa sunteti atat de entuziasmati incat doriti sa incepeti constructia ei cat mai repede. Nu va grabiti insa. Mai bine mai asteptati putin timp - in care sa va documentati, sa va clarificati cat de cat ideile si sa le puneti in ordine. In ciuda faptului ca intervin multe modificari in timp, imaginati-va cum ar fi sa nu stiti nici macar ce doriti exact! Desi este dificil sa nu te razgandesti pe masura ce lucrarile avanseaza, anumite modificari se pot face si fara a cheltui bani in plus. Adica multe poduse de pe piata pot fi mai ieftine in anumite perioade de timp sau alegeti un furnizor de materiale care sa beneficieze de un depozit cat mai aproape de santierul in cauza. Ideal este sa stiti clar ce doriti si sa reusiti sa va mentineti ideile.
Si gradina este importanta
Intr-adevar, numai la gradina nu te poti gandi cand nici macar fundatia casei nu a fost sapata. Insa, pentru ca veti beneficia de pamant (in urma sapaturilor), ar fi bine sa stiti unde sa il depozitati si ce sa faceti cu el din timp. Este imposibil sa nu va imaginati cat de cat si cum va arata gradina dumneavoastra. Asa ca, amplasati pamintul scos din fundatie in viitoarea gradinita. Este posibil, ca dupa ridicarea casei, utilajele necesare acestei actiuni sa nu mai ajunga, din lipsa spatiului, acolo unde trebuie depozitat pamantul.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.