Setari Cookie-uri

Optiune

Este vorba despre o abordare daca nu contemporana, macar evolutiva, intr-o anumita viziune a unui simt arhitectural, a unei arhitecturii alta decat cea urbana.

forme

Poate fi din lemn sub diferite forme: sita, sindrila, placaje continue, verticale (optime) sau orizontale sau in diferite imbinari, toate sub diferite tratamente necesare si de estetica. Se mai pot realiza din placi de ardezie sau sindrile bituminoase.

"passive house"

De ce modulabile?..Pentru ca vin aproximativ sub forma de produs finit la destinatie. Segmente realizate in serie, asamblate in functie de configuratia interioara! Formula completa a acestor variante locuibile este aceea de "passive house". Pot fi dotate cu sisteme ecologice de furnizare a energiei si sisteme inteligente de reinvestire a materialelor utilizate.

Astfel de sisteme fac parte aproape din cotidian in anumite parti din terestru, si ar trebui sa mai deschidem un ochi din cand in cine stie cand! A nu se acuza arhitectii, ci arhitectura!

plaiuri pitoresti ale tarii

Indigestia arhitecturala a unor cartiere " privilegiate" bucurestene, are corespondente si in alte plaiuri pitoresti ale tarii. Si unde mai pui ca o astfel de arhitectura necesita eforturi considerabile de realizare. "Au contraire", asamblarea unor panouri de genul acesta, modulabile, implica un unic transport si un timp minim de asamblare. Ar fi o afacere excelenta!

Un articol de Oana Nituica
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.