Optiune

Optiune
Kudika
19 Aprilie 2007

Este vorba despre o abordare daca nu contemporana, macar evolutiva, intr-o anumita viziune a unui simt arhitectural, a unei arhitecturii alta decat cea urbana.

viziune a unui simt

Este vorba despre o abordare daca nu contemporana, macar evolutiva, intr-o anumita viziune a unui simt arhitectural, a unei arhitecturii alta decat cea urbana.

In general astfel de casute modulabile au avantajul ca se construiesc incredibil de repede si au, pe buna dreptate , avantaje de genul confort si estetica mult peste concurenta lor. Si nu este vorba doar de o varianta de a scutii timp, batai de cap si bani pentru manopera, care la drept vorbind, ar putea fi investiti in materiale mai bune.

case de vacante

Aceste case sunt de obicei regasite in variante de utilizare de genul: case de vacante individuale, casute de inchiriat la munte sau pe litoral, sau chiar si case permanente.

De ce as locui intr-o casa vagon?..Pentru ca ofera conditii mai mult decat suficiente. Pentru ca tipul de casa, in forma prezentata sau cu modulele reorganizate, caci repet, este o casa modulabila, se poate adapta in materie de anvelopa la situl de implementare.

forme

Poate fi din lemn sub diferite forme: sita, sindrila, placaje continue, verticale (optime) sau orizontale sau in diferite imbinari, toate sub diferite tratamente necesare si de estetica. Se mai pot realiza din placi de ardezie sau sindrile bituminoase.

"passive house"

De ce modulabile?..Pentru ca vin aproximativ sub forma de produs finit la destinatie. Segmente realizate in serie, asamblate in functie de configuratia interioara! Formula completa a acestor variante locuibile este aceea de "passive house". Pot fi dotate cu sisteme ecologice de furnizare a energiei si sisteme inteligente de reinvestire a materialelor utilizate.

Astfel de sisteme fac parte aproape din cotidian in anumite parti din terestru, si ar trebui sa mai deschidem un ochi din cand in cine stie cand! A nu se acuza arhitectii, ci arhitectura!

plaiuri pitoresti ale tarii

Indigestia arhitecturala a unor cartiere " privilegiate" bucurestene, are corespondente si in alte plaiuri pitoresti ale tarii. Si unde mai pui ca o astfel de arhitectura necesita eforturi considerabile de realizare. "Au contraire", asamblarea unor panouri de genul acesta, modulabile, implica un unic transport si un timp minim de asamblare. Ar fi o afacere excelenta!

Un articol de Oana Nituica

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri