Setari Cookie-uri

Ghidul practic pentru o locuinta cu stil. Cum sa-ti transformi sufrageria intr-o camera la moda

Transforma-ti sufrageria in cativa pasi simpli!

Prima luna de toamna a trecut deja, iar iarna se apropie cu pasi repezi. Daca vrei sa-ti reamenajezi locuinta sau poate doar camera in care petreci cea mai mare parte a timpului liber, trebuie sa te apuci de treaba.

Iata ce trebuie sa faci pentru ca sufrageria ta sa devina o incapere la moda, relaxanta si primitoare:

Zugraveste peretii in culori vii

Culoarea dominanta din camera ne influenteaza gandurile si starile emotionale, conform revistei de design si arhitectura Fresh Home. Zugraveste peretii in culori si nuante deschise, pentru a oferi un sentiment de buna dispozitie. In plus, culorile deschise ofera senzatia de spatiu. O zugraveala alba este, insa, destul de pretentioasa iar orice pata va deveni vizibila cu usurinta, asa ca poti opta pentru un crem deschis, bleu, galben pal sau poti indrazni si un verde deschis. Astfel de nuante sunt foarte usor de asortat cu mobila si alte accesorii din sufrageria ta. In plus, daca vrei sa oferi sufrageriei mai multa personalitate, poti zugravi unul dintre pereti intr-o culoare complementara celei dominante. Daca doresti ca peretii sa fie de aceeasi culoare, poti opta pentru o perdea intr-o culoare vie sau pentru tablouri simple, dar care sa ofere senzatia de dinamism.

Citește și:

sufragerie

Alege mobilierul cu atentie

Limiteaza-te la cateva piese de mobilier, pentru a nu crea senzatia de aglomeratie sufocanta. Spre exemplu, o canapea, o masuta pentru cafea si cateva rafturi pot fi de ajuns pentru o sufragerie moderna si incapatoare. Poti opta si pentru o biblioteca din corpuri modulare compacte. Alege piesele de mobilier in functie de dimensiunea sufrageriei. Desi iti doresti o canapea mare, aceasta poate ocupa aproape un sfert din suprafata camerei si iti micsoreaza foarte mult spatiul de miscare. Design-ul trebuie sa fie cat mai simplu. Spre exemplu, pentru o sufragerie de mici dimensiuni, o canapea fara brate poate fi cea mai buna solutie si te ajuta sa economisesti cativa zeci de centimetri din spatiul locuibil. In plus, design-ul minimalist al mobilierului este la moda in acesti ani, conform publicatiei de design interior homedesignlover.com.

Citește și:

mobilier sufragerie

Atentie la pardoseala

Incearca sa lasi cat mai mult spatiu liber pe parchet si evita cat poti de mult covoarele, indiferent cat de mici sunt acestea. Daca ai cateva obiecte in camera la care tii, incearca sa le depozitezi pe verticala. In plus, culoarea parchetului trebuie sa se afle in armonie cu nuantele care stapanesc camera, de la zugraveala, la culoarea mobilierului. Trebuie sa stii ca nuantele inchise la culoare se potrivesc cu incaperile de mari dimensiuni. Este recomandabil sa creezi un contrast intre culoarea parchetului si cea a peretilor. Daca peretii sunt zugraviti in culori deschise iar mobilierul se incadreaza in aceleasi nuante, alege un parchet inchis la culoare. Iti sugeram, insa, sa asortezi parchetul cu usile de interior. In plus, pentru camera de zi, parchetul laminat trebuie sa aiba o grosime de cel putin 8 mm. Daca nu stii ce parchet se potriveste sufrageriei tale, la Arabesque poti compara mai multe produse nu doar in functie de culoare, ci si de detaliile tehnice, pentru a-ti usura luarea unei decizii care sa te avantajeze.

Citește și:

sufragerie

Micile accesorii sunt foarte importante

Pentru a crea si mai mult senzatia de spatiu, poti opta pentru o oglinda pe care sa o amplasezi pe peretele opus ferestrei. Oglinda va reflecta lumina naturala, iar camera va deveni si mai luminoasa pe timp de zi. In plus, nu te limita la un singur corp de iluminat ci foloseste veioze, lampadare si spoturi decorative. Renunta la perdelele si draperiile clasice si alege, spre exemplu, storurile romane care se monteaza direct pe geam si evita materialele opace si de culoare inchisa la ferestre, pentru a lasa lumina sa patrunda in voie in incapere.

sufragerie

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.