Setari Cookie-uri

Camera copilului - de la camera bebelusului la cea a adolescentului!

Camera copilului necesita o atentie sporita in ceea ce priveste amenjarea, mobilarea si decorarea, tinand cont de faptul ca aceasta este spatiul in care copilul isi petrece cea mai mare parte din timp. Alegerea incaperii si planificarea acesteia

Camera copilului necesita o atentie sporita in ceea ce priveste amenjarea, mobilarea si decorarea, tinand cont de faptul ca aceasta este spatiul in care copilul isi petrece cea mai mare parte din timp.
Alegerea incaperii si planificarea acesteia.

Inainte de a incepe planificarea amenajarii, mobilarii si decorarii camerei copilului, trebuie aleasa incaperea care va deservi copilului Dvs. In ceea ce priveste alegerea incaperii, trebuie tinut cont in primul rand de orientarea incaperii. Alegeti sa transformati in camera copilului cea mai insorita si calduroasa incapere a locuintei, dar si cea mai linistita. Evitati sa organizati camera copilului intr-o incapere cu multi pereti exteriori, orientata spre nord sau cu o deschidere considerabila la o strada aglomerata.

Dupa alegerea incaperii care va fi transformata in camera copilului, urmatorul pas este planificarea. Acesta este o etapa absolut necesara, dar si o ocazie perfecta pentru viitoarele mamici de a-si implica partenerul in timpul sarcinii. Incepeti planificarea prin crearea unei schite a inceparii, pe care stabiliti dimensiunile acesteia, locurile usilor si a ferestrelor, precum si alte detalii structurale. Cu ajutorul acesteia va va fi mult mai usor sa amenajati, mobilati si decorati incaperea.

Amenajarea incaperii

Pentru amenajarea incaperii, alegeti materiale naturale, care sa nu contina substante toxice, nocive pentru copil. Astfel, optati pentru o pardoseala calda, obtinuta cu ajutorul unui parchet eco triplu-stratificat , special pentru “finisaje-bio”. Acesta asigura atat siguranta copilului dvs, precum si o rezistenta foarte mare in timp. Evitati pardoselile reci, deoarece copilul dvs. isi va petrece o buna perioada in fund sau mergand de-a busilea, dar si mocheta – deoarece retine foarte mult praf, greu de indepartat. In ceea ce priveste finisajele parchetului – optati pentru nuante neutre, naturale – dar tineti intotdeauna cont de restul incaperilor locuintei. Pentru finisarea peretilor alegeti o vopsea lavabila bio, fara continut de plumb sau mercur. Pentru a crea o incapere vesela, puteti combina vopseaua lavabila cu un tapet colorat, cu un design special creat pentru camerele copiilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.