Setari Cookie-uri

Avantajele mobilierului ergonomic

Ergonomia este disciplina care se ocupa de studiul conditiilor de munca in vederea realizarii unei adaptari optime a omului la acestea.

Ergonomia este disciplina care se ocupa de studiul conditiilor de munca in vederea realizarii unei adaptari optime a omului la acestea. Legat de mobilierul pentru birou, ergonomia vizeaza un mediu de lucru potrivit pentru om, mai degraba decat potrivirea omului cu mediul de lucru.

De ce scaune ergonomice?

Timpul liber si cel petrecut la munca este din ce in ce mai ocupat de statul in fata calculatorului. Este extrem de important pentru sanatate ca acest lucru sa fie facut pe scaune confortabile ce asigura o pozitie potrivita a corpului si ajuta la prevenirea durerilor de spate si problemelor coloanei.

In spatiul de lucru, pe langa buna dispozitie si confortul angajatilor, exista si alte motive serioase pentru investitia in mobilier de birou ergonomic. De exemplu, angajatii isi vor lua mai putine zile de concediu din cauza durerilor de spate, iar pierderile financiare asociate cu acest lucru vor fi mai reduse.

Un scaun potrivit va mari satisfactia angajatului, nivelul sau de productivitate iar relatia dintre angajat si angajator se va imbunatati deoarece angajatii vor avea sentimentul ca superiorilor le pasa de confortul si siguranta lor.

Este mobilierul ergonomic potrivit pentru afacerea ta?


Intreaba-te daca personalul societatii tale poate sta mai confortabil in fata calculatorului. In situatia in care spatiul de lucru nu este prevazut cu mobilier ergonomic, achizitionarea unor astfel de piese este cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci. Nu uita de faptul ca un mediu confortabil la birou este corelat de cele mai multe ori cu satisfactia muncii si cu eficienta angajatilor.

Cele mai importante doua piese de mobilier ergonomic sunt scaunele si mesele de birou. In continuare iti oferim cateva sfaturi legate de elementele pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand achizitionezi piesele de mobilier ergonomic. Daca vei alege mobila de birou care indeplineste toate cerintele de mai jos poti sa te astepti la un viitor mai confortabil si productiv in acelasi timp.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.