Setari Cookie-uri

Piata locala de mobilier pentru birouri a crescut cu 25% in S1

Piata locala de mobilier de birou, a carei valoare a fost estimata recent la circa 80 milioane de euro, a crescut in primul semestru cu aproape 25%, comparativ cu perioada similara din 2007, fiind influentata si de numarul mare de companii multinationale care si-au extins operatiunile in Romania.

Potrivit lui Staicu, o alta tendinta aparuta pe aceasta piata este aceea de crestere a solicitarilor pe zona de servicii cum ar fi cel de concept (clientul beneficiaza de un concept personalizat in functie de tipul de activitate al companiei) sau de buy-back (preluarea mobilierul vechi al clientului care decide sa-si remobileze birourile).
In 2007, aproximativ 77% din totalul vanzarilor Mobexpert au fost realizate pe segmentul de mobilier pentru casa si decoratiuni, iar 23 % pe segmentul de mobilier pentru birou si colectivitati. Potrivit reprezentantilor companiei, acest procent s-a pastrat si in primele sase luni din 2008.
Piata de mobilier de birou din Romania se situeaza in prezent in jurul valorii de 80 de milioane de euro, cu o rata medie anuala de crestere in ultimii ani de 5-7%, insa pana in 2011 valoarea pietei ar putea ajunge la 100 – 120 de milioane de euro. Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, segmentul office din Romania reprezinta intre 8% si 10% din totalul pietei de mobilier.

Sursa: Wall-Street.ro
Citeste si alte stiri pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Hornbach a investit 38,2 mil. euro in al doilea magazin din Bucuresti
Altex si-a revizuit in scadere afacerile estimate pentru 2008, la 400 mil. euro
Praktiker a investit 12 mil. euro in al doilea magazin din Iasi
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.