Cum alegem culorile pentru biroul de acasa?

Cum alegem culorile pentru biroul de acasa?
Kudika
6 Iunie 2008

Vrei sa iti deschizi o afacere la domiciliu? Sau pur si simplu lucrezi acasa? Vei avea nevoie de un birou pe masura.

Culorile calde
Culorile calde, precum tonurile de rosu, galben si portocaliu, sunt culori active si creeaza iluzia ca vin spre tine, facand incaperile zugravite in aceste culori sa fie mai intime si primitoare.
Nuantele calde sunt vesele si revigorante. Sunt foarte indicate pentru spatii de creatie si pentru persoane care cauta stimulare in mediul de lucru.
Tonurile calde, mai tacute, functioneaza mult mai bine decat cele indraznete si stralucitoare in spatiile de birouri. Din punct de vedere psihologic, culorile calde sunt foarte stimulante insa au tendinta de a distrage atentia.
Albul
Simbolizand pace si puritate, albul poate fi folosit pentru a oferi senzatia unei incaperi mai spatioase.
Tonurile fine, tacute sau usor nuantate sunt cea mai buna alegere pentru peretele principal din birouri. Albul pur, stralucitor, atunci cand este folosit in cantitati mari poate sa fie deranjant intr-un spatiu de lucru puternic iluminat, si nu se recomanda decat pentru cornise si muluri, cu scopul de a creea o imagine curata si proaspata.
Culorile neutre
Linistitoare si confortabile, tonurile neutre sunt cea mai buna alegere pentru aproape orice birou. Acestea se potrivesc cu orice culoare, fiind perfecte pentru birourile care sunt deschise catre alte incaperi ale locuintei.
Culorile neutre sunt elegante, iar subtilitatea lor le face sa fie foarte adaptabile si usor de folosit.
Nu distrag atentia si ajuta la concentrare.
Cateva sfaturi:
In amenajarea biroului de acasa, incercati sa elaborati o imagine eleganta si primitoare, in schimbul uneia reci si oficiale. Folositi culori din restul locuintei cu scopul de a lega acest spatiu de cele destinate locuirii.
Daca nu veti primi vizite de la clienti, veti avea deplin control asupra modului in care va veti decora biroul. In caz contrar, va trebui sa elaborati stilul intr-un mod mai profesionist, cu scopul de a va ridica la nivelul asteptarilor.
In birouri, folositi tonuri vii si intense doar ca accente, si nu pentru culoarea dominanta a peretilor. Folositi culorile vibrante cu economie pentru a realiza nivelul de stimulare pe care il doresti.
Folositi accente calde pentru a inviora birourile zugravite in tonuri reci sau neutre. Adaugati o nota de culoare intensa prin obiecte de arta sau mobilier pentru a insufleti incaperea si pentru a stimula simturile.
In final, trebuie sa aveti in vedere propria reactie la culori, deoarece aceasta variaza de la individ la individ.
Transformati-va biroul intr-un spatiu in care veti munci cu placere!
Un articol de Reka Rozsnyai

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri