Setari Cookie-uri

Designul biroului si productivitatea dumneavoastra

Managerii experimentati au observat intotdeauna o legatura intre productivitate si designul biroului, un mediu de lucru placut si...

Puteti economisi valorosii centimetri patratii de pe birou reducand numarul device-urilor, inlocuindu-le cu multifunctionale (un singur aparat poate inlocui cu succes imprimanta, faxul, scannerul si copiatorul). Utilizati suporturi speciale pentru imprimanta, unitatea centrala a computerului. Puteti, eventual, suplimenta spatiul cu o masuta care sa va ofere o suprafata de lucru suplimentara, si un look elegant. Prea multe carti va ocupa biroul? Cumparati mici rafturi de carti separate care va vor rezolva odata pentru totdeauna aceasta problema - veti fi uimiti cat spatiu suplimentar veti obtine.

Este important sa pastrati culoarele si accesele libere de orice obstacole - nimic mai neplacut decat sa fii nevoit sa faci slalom printre masute de cafea, scaune si copiatoare atunci cand incerci sa ajungi in biroul sefului sau la baie.

Medicii recomanda sa va mutati, la fiecare cateva minute, privirea din monitor, pentru a combate oboseala ochilor si a va imbunatati concentrarea; asigurati-va ca aveti ceva interesant la care sa priviti - o fotografie cu familia, o planta de birou sau imaginea unui tablou care va place.

Reduceti la minimum zgomotele din birou - chiar daca nu constientizati, un mediu zgomotos va impiedica sa va concentrati asa cum trebuie si va mareste nivelul stresului. Orice stimuli suplimentari receptionati de creierul dumneavoastra il obliga la un raspuns, chiar daca inconstient, ceea ce va distrage si va oboseste.

Folositi culori reci, neutre, care sa favorizeze concentrarea si activitatea creativa. Clasicul si plictisitorul alb, sau nuante deschise de albastru, sunt foarte potrivite in majoritatea cazurilor. Culorile deschise va agita si va impiedica sa va dedicati muncii dumneavoastra.

Lumina prea puternica va oboseste ochii; controlati lumina naturala cu ajutorul jaluzelelor reglabile, insa intotdeauna, atunci cand aveti de ales intre iluminat artificial sau natural, mergeti pe cel natural. Amplasati-va biroul intr-o incapere cu multe ferestre, dispuse de preferinta pe o fatada bine luminata a cladirii (de est sau de sud).

Nu in ultimul rand, folositi designul biroului pentru a intari identitatea brandului companiei dumneavoastra. Repetati schema de culori de pe cartile de vizita sau materialele publicitare ale firmei in mobila sau accentele de pe mocheta sau pereti. Nimic nu creeaza o impresie de profesionalism si soliditate ca o imagine coerenta a companiei, de la site la culoarea canape
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.