Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru curatarea cuptorului

Pentru a nu mai folosi produsele de curatenie din comert, care pot afecta sanatatea, exista cateva trucuri la care poti apela, atunci cand cureti cuptorul.

In orice locuinta, curatenia este extrem de importanta, iar bucataria si baia sunt incaperile in care nu exista loc pentru greseli. In bucatarie, mentinerea curateniei se dovedeste a fi destul de grea, avand in vedere faptul ca trebuie sa acorzi atentie fiecarui obiect electrocasnic si nu numai. Unele obiecte sunt mai greu de intretinut din cauza suprafetelor sau a accesibilitatii lor, iar cuptorul este un asemenea exemplu.

Atunci cand te apuci sa cureti cuptorul, incepe prin a scoate gratarul interior; inmoaie-l in apa cu sapun si lasa amestecul sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care freaca gratarul cu un burete. Inainte sa cureti la interior cuptorul, este recomandabil sa citesti manualul cu instructiuni de folosinta al cuptorului, intrucat, in functie de model si de materialul din care este realizat, cuptorul poate avea anumite specificatii.

Citește și:

Curatare cuptor
Dupa ce te-ai asigurat ce produse de curatenie poti folosi, inlatura resturile de mancare din interiorul cuptorului. Foloseste-te de un aspirator pentru a scapa de toate firimiturile; o alternativa este sa utilizezi un burete umed. Urmatorul pas este sa treci la curatenia propriu-zisa. In cazul in care nu vrei sa folosesti un produs de curatenie din comert, exista mai multe solutii la care poti apela. Un prim ingredient pe care il poti folosi este amoniacul. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici amoniacul peste zonele murdare cu ajutorul unui burete si sa il lasi sa actioneze o jumatate de ora. Dupa aceea, inlatura-l cu o carpa inmuiata in apa. Ai in vedere sa clatesti bine cuptorul, daca nu vrei sa miroasa a amoniac.

Bicarbonatul de sodiu se dovedeste intotdeauna a fi de un real ajutor in locuinta. Acesta poate fi utilizat inclusiv la curatarea cuptorului. Obtine o pasta amestecand bicarbonat de sodiu si apa si aplic-o pe suprafata cuptorului; las-o cateva minute, sa isi faca efectul si freaca interiorul cuptorului cu un burete.
Un alt amestec pe care il poti folosi consta intr-un sfert de cana de otet, putin detergent de vase si doua cani de apa calda. Adauga amestecul intr-un pulverizator si, dupa ce ai presarat niste bicarbonat de sodiu in cuptor, aplica solutia din pulverizator si freaca cu o carpa sau un burete.

Citește și:

In ceea ce priveste sticla cuptorului, solutia obtinuta din apa si otet este intotdeauna cea mai la indemana si cea mai eficienta. Daca nu reusesti sa cureti bine sticla, o poti desprinde din interiorul cuptorului, pentru a-ti fi mai usor sa o speli.

Foto: L'Ottocento via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.