Setari Cookie-uri

Cum sa alegi masina de spalat rufe - Partea a II-a

Atunci cand achizitionezi o masina de spalat rufe, pretul acesteia nu este singurul aspect de care trebuie sa tii cont. Pentru a face alegerea corecta, sunt mai multe caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere.

Atunci cand alegi o masina de spalat rufe, exista mai multe aspecte de care trebuie sa tii cont, pentru a face cea mai buna alegere.

4. Programe
Programele masinii de spalat sunt dedicate, in special, anumitor tipuri de material. Pe langa programele pentru bumbac, camasi, matase, incaltaminte, lana, haine colorate, mixt, exista si programe special concepute pentru spalare rapida, spalare cu aburi, spalare anti-sifonare, eliminarea parului de animale, acestea fiind doar cateva exemple. Daca aveti anumite necesitati, este recomandabil ca, inainte sa achizitionati o masina de spalat rufe, sa acordati atentie tuturor programelor pe care aceasta le are.

5. Eficienta energetica
Eficienta energetica a devenit un criteriu important in achizitionarea obiectelor electrocasnice, indiferent de functiunea acestora. Majoritatea masinilor de spalat se incadreaza intre clasele A+ si A+++, insa, in prezent, exista pe piata cateva modele de masini de spalat care au o clasa de eficienta energetica A+++++.

Citește și:

Masina de spalat rufe
6. Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare este un alt aspect de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam o masina de spalat rufe. Aceasta reprezinta numarul de rotatii pe minut, fapt ce influenteaza cat de bine sunt stoarse textilele. Viteza de centrifugare variaza, in general, intre 400 si 1600 de rotatii pe minut. Pentru a va asigura ca masina de spalat pe care o achizitionati stoarce bine rufele, alegeti una cu o viteza de centrifugare de minimum 1000 de rotatii pe minut.

7. Masini de spalat rufe, cu uscator
O functie extrem de utila, pe care incepem sa o regasim la din ce in ce mai multe masini, o reprezinta uscatorul. Daca pana nu demult eram constransi sa achizitionam separat un uscator, intrucat masinile de spalat rufe nu faceau fata, in prezent, exista multe modele prevazute cu uscator, care dau rezultate foarte bune. Trebuie avut in vedere faptul ca, in functie de programul de uscare, hainele se pot sifona. Nu este recomandabil sa se utilizeze programul de uscare pentru articolele delicate, cele realizate din matase sau lana, plapumi si saci de dormit.
Foto: live laugh love ltd via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.