Setari Cookie-uri

Masuri pentru siguranta copilului, pe care trebuie sa le iei in amenajarea locuintei

Cresterea copiilor, in special in cazul celor de varsta frageda, este una alerta si dificila, cu atat mai mult cu cat trebuie sa acorzi o atentie deosebita asupra securizarii locuintei, pentru a evita accidentarea celui mic.

Cresterea copiilor, in special in cazul celor de varsta frageda, este una alerta si dificila, cu atat mai mult cu cat trebuie sa acorzi o atentie deosebita asupra securizarii locuintei, pentru a evita accidentarea celui mic.

Cu siguranta, bucataria este cel mai expus loc accidentelor din intreaga locuinta, tocmai de aceea trebuie sa acorzi extrem de multa atentie acestui spatiu. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca cel mic nu poate deschide cuptorul. Astfel, monteaza sigurante de blocare a usii, pentru a evita acest lucru. De asemenea, acest lucru trebuie aplicat si in ceea ce priveste mobila de bucatarie, montand sigurante atat la usile mobilei, cat si la sertarele la care copilul poate avea acces.

Siguranta copilului
Brichetele, chibriturile si aprinzatoarele pentru aragaz trebuie pastrate intr-un loc in care copilul nu poate avea acces. Fa acelasi lucru si cu obiectele ascutite si cele taioase. Detergentii si produsele de curatat trebuie si ele pastrate la loc sigur, pentru a evita accidentele. Amplaseaza in corpurile suspendate paharele, vasele din sticla si cele care se pot sparge usor. Gunoiul menajer nu trebuie sa se afle la indemana celui mic, iar aparatura electrocasnica trebuie sa fie deconectata dupa fiecare utilizare.

Citește și:

In dormitoare, toate piesele de mobilier voluminoase, precum o biblioteca sau un dulap, ar trebui sa fie fixate de perete. Usilor dulapurilor, la fel ca in cazul mobilei de bucatarie, trebuie sa le prevezi sisteme de blocare. In ceea ce priveste mobilierul jos, precum o masuta de cafea sau un sistem TV, imbraca-le colturile cu mansoane speciale, pentru ca cel mic sa nu se poata lovi de ele. Mobilierul ar trebui sa fie amplasat cat mai departe de fereastra, in special cel de inaltimi mici, pe care copilul s-ar putea urca. Lazile pentru depozitarea jucariilor, cu deschidere in partea superioara, trebuie sa fie prevazute cu sisteme amortizate, evitand, astfel, caderea capacului si, implicit, ranirea celui mic.

Desi presupune un cost suplimentar, este preferabil sa le asiguri caloriferelor masti. Blocheaza prizele si ai in vedere sa fie montate corpurile de iluminat astfel incat sa nu fie la indemana copilului. Toate obiectele de mici dimensiuni, pe care cel mic le-ar putea inghiti, nu trebuie lasate la indemana. Este preferabil ca toate covoarele sa aiba partea inferioara antiderapanta, prevenind, astfel, riscul accidentarilor prin alunecare.

Citește și:

In baie, ai in vedere ca toate prizele sa fie prevazute cu impamantare. Scoate din priza, dupa utilizare, uscatorul de par, ondulatorul sau masina de tuns. Atat foarfecele si aparatele de ras, cat si produsele de intretinere personala, dar si cele de curatenie, nu trebuie sa fie la indemana copilului. De asemenea, este preferabil ca si capacul de wc sa fie prevazut cu un mechanism de blocare.

Foto: Moozle via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.