Setari Cookie-uri

Util: 4 metode pentru a scapa de rugina

Rugina, care ataca diferite obiecte si suprafete din locuinta noastra, poate fi extrem de neplacuta. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, nu trebuie sa te impacientezi; exista cateva trucuri la care poti apela, pentru a scapa de rugina.

Rugina, care ataca diferite obiecte si suprafete din locuinta noastra, poate fi extrem de neplacuta. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, nu trebuie sa te impacientezi; exista cateva trucuri la care poti apela, pentru a scapa de rugina.

Bicarbonat de sodiu
Pentru a inlatura rugina de pe un obiect din metal, clateste obiectul, dupa care scutura-l pentru a se usca. Presara peste acesta bicarbonat de sodiu, asigurandu-te ca ai acoperit in totalitate toate zonele ruginite - bicarbonatul se va prinde de zonele de umede. Lasa sa actioneze timp de o ora, dupa care lustruieste cu un burete metalic, inlaturand rugina. Dupa aceea, clateste si usuca obiectul cu ajutorul unui prosop. Aceasta metoda este recomandabila in cazurile in care rugina nu este intr-un stadiu extrem de avansat; foloseste bicarbonat de sodiu pentru a curata tavile pentru copt, obiecte din metal subtire.

Citește și:

Otet
Otetul este un produs care, alaturi de bicarbonatul de sodiu, nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta, avand intrebuintari numeroase nu numai in bucatarie, ci si in curatenia locuintei. Obiectele realizate integral din otel pot fi salvate de la rugina cu ajutorul otetului. Pune obiectul intr-un vas adanc si adauga otet alb, pana ce acesta este acoperit in intregime. Lasa obiectul in otet peste noapte si curata-l cu o perie din metal, pana ce rugina a disparut.

Inlaturare rugina
Sare si suc de lamaie
In cazul obiectelor usor afectate de rugina, cum ar fi cutitele sau tacamurile, de exemplu, acopera-le cu sare de bucatarie, dupa care adauga sucul de la o lamaie. Lasa amestecul sa actioneze, dupa care freaca obiectele cu coaja lamaii. In cazul in care rugina nu a disparut in totalitate, repeta procesul, lasand, de data aceasta, ca amestecul sa actioneze mai mult timp.

Citește și:


Acid citric

Acidul citric, unul dintre cei mai folositi aditivi alimentari, poate fi de un real ajutor, in cazul in care doresti sa inlaturi rugina de pe anumite suprafete. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi niste apa calda intr-un castron si 2-3 lingurite de acid citric. Scufunda obiectul afectat in bol si lasa-l peste noapte; freaca a doua zi cu o perie, clateste, dupa care usuca.

Foto: Buckley & Phillips Aromatics via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.