Setari Cookie-uri

Cum sa amenajezi o camera pentru copii, al carei design sa dureze in timp

Amenajarea camerei copilului este o provocare pentru orice parinte, atat din perspectiva designului, cat si a bugetului, de cele mai multe ori, aceasta trebuind sa fie reamenajata dupa doar cativa ani, odata cu etapele de crestere ale celui mic. O decizie gresita poate avea urmari asupra personalitatii copilului, chiar daca nu realizam.

Amenajarea camerei copilului este o provocare pentru orice parinte, atat din perspectiva designului, cat si a bugetului, de cele mai multe ori, aceasta trebuind sa fie reamenajata dupa doar cativa ani, odata cu etapele de crestere ale celui mic. Chiar daca nu realizam, o decizie gresita poate avea urmari asupra personalitatii copilului. Pentru ca cel mic sa se bucure cat mai mult de camera sa, exista cateva aspecte de care poti tine cont.

Amenajare camera copii
Renunta la ideea de amenajare tematica. Temele cu masini, pirati, dinozauri sau diverse personaje ori motive des intalnite nu numai ca nu mai sunt in tendinte, ci le si poti folosi pentru o perioada mai scurta de timp, intrucat copiii cresc si isi schimba des gusturile. Tocmai din aceste motive recomandabil este sa mergi pe ideea de simplitate, jucandu-te, insa, cu texturile, culorile si elementele.

Citește și:

Gandeste o camera interactiva, in care copilul tau sa se simta bine nu numai cand e mic, ci si cand creste. De exemplu, poti finisa unul dintre pereti cu vopsea pentru creta - in felul acesta, nu iti vei face griji in legatura cu faptul ca cel mic va murdari peretii, iar atunci cand creste, poti vopsi peretele intr-o alta culoare sau il poti lasa simplu.

Amenajare camera copii
Foloseste un tapet al carui design sa dureze in timp. Astfel, in loc sa alegi un tapet cu supereroi sau cu animalute, foloseste unul cu motive geometrice sau abstracte, care poate fi adaptat in timp mai multor tipuri de amenajari. In ceea ce priveste culorile, daca este cazul, poti introduce culoarea preferata a copilului tau. Daca acesta este prea mic, culorile pastelate sunt intotdeauna o alegere buna.

Alege piese de mobilier multifunctionale. Corpurile de mobilier transformabile, care pot fi folosite in mai multe scopuri sau care au spatii suplimentare de depozitare sunt intotdeauna binevenite intr-o camera pentru copii, in special in cazul in care aceasta este de dimensiuni reduse.

Citește și:

In ceea ce priveste depozitarea jucariilor si nu numai, opteaza pentru cutii din material textil. Acestea sunt cele mai potrivite, indiferent de varsta copilului; pe langa aspectul lor placut, sunt si usoare si le poti folosi in culori diferite, pentru ca fiul sau fiica ta sa isi sorteze jucariile in functie de acestea.

Adauga cateva elemente neasteptate, care sa confere personalitate intregii amenajari. De exemplu, un balansoar pe care copilul tau sa se poata relaxa, un taburet folosit ca masuta, sfori prinse in tavan.

Foto 1: Macarena Bilbao via Pressloft
Foto 2:
Aspace via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.