Setari Cookie-uri

Cum sa cureti cosul de gunoi

Cosul de gunoi este o sursa constanta de microbi si de mirosuri neplacute, tocmai de aceea este recomandabil sa il cureti cat mai des

Cosul de gunoi este o sursa constanta de microbi si de mirosuri neplacute, tocmai de aceea este recomandabil sa il cureti cat mai des. Atunci cand faci curatenie, este preferabil sa acorzi atentie si cosului de gunoi si zonei aferente acestuia, intrucat este posibil sa fi cazut resturi de mancare.

Cea mai simpla metoda si la indemana oricarei persoane, de a curata cosul de gunoi, este sa folosesti apa si detergent de vase. Intrucat acesta nu lipseste din nicio bucatarie, este perfect pentru a-l utiliza atunci cand ai nevoie. Pentru a te asigura ca obtii rezultatele cele mai bune, umple cosul cu apa si niste detergent de vase si lasa sa actioneze timp de cateva minute. Dupa aceea, inmoaie un burete in detergent si spala galeata.

In cazul in care nu doresti sa folosesti solutii de curatare din comert, una netoxica si usor de obtinut o poti realiza din ingrediente pe care, cel mai probabil, le ai in locuinta ta. Astfel, ai nevoie de o parte de zeama de lamaie si de una de bicarbonat de sodiu. Amesteca cele doua ingrediente, pana obtii o pasta si adaug-o in galeata, lasand-o sa actioneze cateva minute. Dupa aceea, freaca recipientul cu un burete si clateste cu apa rece.

Citește și:

Curatare cos de gunoi
O alta solutie homemade, care da intotdeauna roade, necesita jumatate de cana de bicarbonat de sodiu si jumatate de cana de otet. Presara bicarbonatul in interiorul cosului, dupa care toarna otetul. Odata adaugat otetul, baza si acidul celor doua ingrediente vor incepe sa reactioneze. Dupa cateva minute, poti incepe sa speli cu apa calda. Acest amestec nu numai ca te va ajuta sa cureti cosul de gunoi, dar si sa scapi de mirosurile neplacute.

Combinatia de otet si lamaie, insa, este cea mai populara solutie care se prepara acasa. Amesteca otet cu suc de lamaie si curata cosul de gunoi cu aceasta solutie. De asemenea, foloseste feliile de lamaie pentru a sterge peretii interiori ai cosului si a scapa de bacterii. Cojile de lamaie si de portocale pot fi utilizate pentru a indeparta mirosurile neplacute. Tot ce trebuie sa faci este sa le amplasezi in interiorul cosului, inainte de a adauga sacul.

Citește și:

Foto: Beyond the Fridge via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.