Setari Cookie-uri

Cum sa alegi pernele decorative potrivite

Pernele decorative pot infrumuseta o incapere, insa, desi par niste accesorii simple, alegerea lor nu ar trebui facuta intamplator.

Accesoriile decorative sunt tusa finala si, totodata, cea mai importanta in a-i conferi unui spatiu personalitate si un aspect deosebit. Insa, de cele mai multe ori, pentru majoritatea persoanelor alegerea potrivita a acestora se dovedeste a fi complicata. Pernele decorative, de exemplu, pot infrumuseta o incapere, fie ca sunt amplasate pe o canapea sau pe pat, dar acestea nu trebuie sa fie alese la intamplare.

Perne decorative
Inainte de a porni in cautarea pernelor potrivite, este important sa iti stabilesti un buget. Acesta te va ajuta, inainte de toate, sa te hotarasti mult mai usor. Ca in cazul oricarui obiect sau finisaj, pentru o perna de calitate superioara va trebui sa platesti mai mult, asadar cantareste ce primeaza pentru tine, inainte de a lua o decizie. Pentru canapea, achizitioneaza intre 3 si 7 perne decorative, in functie de marimea acestora si a canapelei.

Citește și:

Odata stabilit bugetul, primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este materialul. Legat de acesta, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. De exemplu, ia in calcul daca materialul se poate spala la masina sau trebuie curatat chimic. De asemenea, tine cont si de textura acestuia; in cazul in care ai animale, ar trebui sa eviti materialele care se curata mai greu, catifeaua fiind un asemenea exemplu.

Perne decorative
Alegand mai multe perne decorative, trebuie sa ai in vedere dimensiunile acestora. Pentru un look curat si simplu, alege perne de aceleasi dimensiuni. Daca iti doresti sa animi spatiul, te poti juca cu dimensiunile si forma pernelor, insa, pentru ca totul sa apara atent studiat si nu amplasat intamplator, alege maximum trei tipuri de perne.

Partea cea mai complicata, insa, consta in alegerea imprimeurilor si a culorilor. Daca incaperea este deja bogata in materie de imprimeuri, texturi si culori, alege niste perne uni, in tonuri care se regasesc deja in camera. O abordare cu care nu vei gresi niciodata este sa alegi pernele in culori complementare cu cele predominante ale incaperii. Daca in incapere ai folosit o paleta cromatica linistita, iti recomandam ca pernele sa fie elementul accent; joaca-te cu imprimeurile si fii indrazneata in ceea ce priveste culorile. In cazul in care iti doresti o paleta cromatica generala neutra, foloseste perne in tonuri de alb, bej, gri. Daca vrei sa adaugi stralucire, accentele metalice sunt o alegere potrivita.

Citește și:

Foto: norsu interiors via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.